Sibel’lere sahip çıkın

OLİMPİYAT oyunları kimi zaman büyük sevinçlerin, kimi zaman da dramların birlikte yaşandığı bir spor arenası. Bizler, Beijiing 2008’in ilk gününde böylesine çelişkili bir tabloyu belleklerimize kazıdık.

Çin’e son olimpiyatların şampiyonu olarak gelen 48 kilo haltercimiz Nurcan Taylan sportif kariyerinin belki de en kötü gününü yaşayıp, rekorlara imza atmış bir şampiyona yakışmayacak görüntü çizerken, genç umudumuz Sibel Özkan dişli rakipler arasında dişiyle tırnağıyla kazandığı gümüş madalya hepimize sevinç ve umut oldu. Bu madalya oyunlara iyi bir başlangıç yapıp umutlu olmamızın en değerli armağanı oldu.

Sakatım diyen bir sporcuyu ısrarla buraya getirip yarışmaya çıkartmak ne kadar doğru bilemiyorum. Sonuçta bunun böyle olacağı ta başından belliydi. Yani hem başarılı bir sporcumuzu kurtlar sofrasına attık, hem de bile bile lades dedik.

Neyse bu üzücü olayın üzerinde durmayıp bardağın dolu tarafından bakalım. 20 yaşında pırıl pırıl bir sporcu büyükler kategorisinde katıldığı yarışmada gümüş madalya çıkarabiliyorsa herkesin onu avuçlarının içi kızarıncaya kadar alkışlaması gerekir.

Mükemmel yaptığı koparma serisinden sonra silkmedeki ilk hakkında heyecanına yenilmeyip biraz aceleci davranmasa, Sibel belki de bu kadar zorlu bir mücadeleye girişmeyecekti. Ama inadı ve antrenörlerinin taktiğiyle hepimize gurur getiren madalyaya uzandı.

Akkuş’un dikkatine

Dilerim ki, Türk sporunun geleceğine ışık tutan Sibel gibi sporcularımızdan birkaç tanesini kazanalım. Artık Nurcan’ın başarısızlığını değil, umut saçan Sibel’lerin geleceklerini tartışalım...

Halter Federasyon Başkanı Sayın Hasan Akkuş’a da bir uyarı yapmadan geçemeyeceğim. Madalya kazanan sporcusunun yanında olmak elbette güzel. Şampiyonların katıldığı basın toplantısında tercümanlığa soyunması ve o toplantıyı fırsat bilip madalya kazanan sporcudan daha fazla konuşması hiç de doğru değil. Sayın Akkuş’un Türk basınına söyleyecekleri varsa bunun yeri madalya kazananların yaptığı basın toplantısı değil. Burada sözü şampiyonlara bırakması gerek. Konuşmasını uzattıkça uzatan Akkuş’a Çinli şampiyon Xiexia Chen’nin mimikleriyle protesto etmesi, bu davranışın ne kadar yersiz olduğunun göstergesiydi. Sanırım idarecilerimiz de burada olimpik ruhla düşünmeyi ve davranmayı öğrenecek. Bunu şimdilik acemiliğe bağlayalım geçelim.
Yazarın Tüm Yazıları