Servet’e maske mi, moral mi?

GALATASARAY ve Milli Takım’ın savunmadaki önemli ismi Servet Çetin’in, Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe derbisinde Edu’nun dirseği sonrası elmacık kemiği kırılmış ve bunun sonrasında ameliyat olmuştu.

Bu ameliyatın akabinde takımını yalnız bırakmamak adına Servet, yüzüne maske takarak sahalara hemen döndü. Yıldız futbolcu koruyucu maskeye çıkartmayınca sürekli bir şeyler söylendi, yazıldı.

Acaba, hakikatten Servet Çetin bu maskeyi gösteriş için mi kullanıyor, yoksa 1 hafta sonra bunu çıkarmalımıydı. Ağzı olan konuştu...

Burada akıldan çıkarılmaması gereken olay ameliyatın nasıl ve nerede yapıldığı değil, oyuncunun ameliyat sonrası psikolojisidir. ABD’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan NBA’de Detroit Pistons takımının en büyük kozu ve yıldızı Richard Hamilton 3 yıl önce aynı ameliyatı geçirmiş olmasına rağmen o hala koruyucusunu tüm maçlarda takıyor.

Öyleyse burada önemli olan Servet’in koruyucu maskeyi kullanıp kullanmaması değil. Onun kendisini daha güvenli hissetmesi ve maçlarda daha iyi oynamasıdır.

Yazarın Tüm Yazıları