Schuster'in eseri

YILDIZLAR topluğu Beşiktaş’ı tanımak mümkün değil. Böyle iyi futbolcuları olan bir takım bu hale nasıl geldi?

Haberin Devamı

Koşamıyorlar, gol pozisyonuna giremiyorlar. Ayrıca boy ortalaması rakibine göre daha yüksek olan Beşiktaş savunması ölü toplardan bu kadar acemice nasıl gol yer?
Sevgili Schuster, Shevchenko’nun kasedini izlemeye gerek yok, yıllarca arkadan ön direğe koşarak kafayla gol attı. Bu nasıl ölü top organizasyonu, nasıl adam paylaşma?  Shevchenko gibi bir kafacı, ölü toplarda Hilbert’le mi eşleştirilir?
Bir tek Q7 yetmiyor
Beşiktaş’ın orta sahası yavaş. Hızlı ve agresif değiller. Özellikle orta alanın kilit oyuncusu Guti defansın hemen önünde oynarak, adam eksiltmeyerek, olduğu yerden paslar atıyor. Bu paslar, böyle iyi kapanan ve saha markajı yapan takımlara karşı etkili olmaz. Halbuki Guti gol bölgesine yakın olmalı, orta sahada geniş alanda fizik olarak çok iyi durumda olmadığı için onu koşturmamak lazım. Onun fiziğinden çok zekasından yararlanmak lazım. Dolayısıyla bu kadar rakip kaleye uzak oynayan Guti, çok etkisiz kaldı. Beşiktaş’ın iyi ki var dediğimiz bir oyuncusu var o da Ricardo Quaresma. Oyun temposunu yükseltip, süratlendiriyor. Kalitesini artıyor, gol atıyor, pozisyona giriyor. Kısacası Beşiktaş’ın her şeyi o; ama böyle üst düzey savunma yapan takımlara karşı bir Q7 yetmiyor. Bu takımın oyun sistemi yok, ya da var biz anlayamıyoruz. Tamamıyla Quaresma’nın bireysel performansına bağlı dersek, Beşiktaş’ın oyun sistemi daha belli olur.
Schuster, neden birinci santrforum dediğin Almeida ile değil de haftalardır suratına bakmadığın Bobo’yla başlıyorsun? Oysa ki bu maç camianın en önemsediği maç, Almeida’yı bu maçta kullanmayacaksan hangi maçta kullanacaksın? Neden Ernst’i çıkardın Erhan’ı soktun? Kafandaki taktiği anlamak mümkün değil. Dolayısyla Beşiktaş takımı isminin futbolunu oynamıyor. Bu da Schuster’in eseridir.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Maçtan önce taraftarın bayrak şovunu.

BEĞENMEDiM

Quaresma’nın kırmızı kart görmesini.

DİKKAT

F.Bahçe maçını kazanın kendinizi affettirin. Yoksa! Yoksa! Yoksa!

Yazarın Tüm Yazıları