Savaş Ay'ı kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Savaş Ayı kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 01:31

Televizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay’ın kalbi, dün 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde durdu. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Ay ile ilgili acı haberi sabah.com.tr duyurdu. A Takımı'nın girişinde kullandığı “Zıpkın gibi fişek gibi bir programa hoşgeldiniz" sözleriyle zihinlerimizde ve gönüllerimizde yer eden Savaş Ay, aramızdan ayrıldı. Ay, 11 Kasım Pazartesi günü 11.30'da Cemal Reşit Rey'de düzenlenecek törenin ardından Fatih Camii'den son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluştu. Doktorlar acil ameliyata alınmasını istedi.



Ünlü gazeteci, yeni ameliyat hakkında düşünmek için doktorlardan zaman isteyip boğazının delinmesine izin vermedi. Doktorların acil ameliyat talebine izin vermeyen Savaş Ay, dün öğlen saatlerinde fenalaştı. Kalbi duran Ay’ı hayata döndürmek için doktorlar uzun süre uğraş verdi. Çabalar sonuçsuz kalınca ünlü gazeteci, dün saat 14:03'te yaşamını yitirdi.

Savaş Ayı kaybettik

Haberin Devamı

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gazeteci yazar Savaş Ay'ın, tümör kanaması ve kardiyak arrest sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hastane yönetimi tarafından Savaş Ay'ın vefatına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İŞTE HASTANEDEN YAPILAN O AÇIKLAMA



Açıklamada, "24.09.2013 tarihinden beri hastanemizde tedavi görmekte olan değerli gazeteci Savaş Ay, bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen tümör kanaması ve kardiyak arrest sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir" denildi.



HASTALIĞINI KISIK SESİYLE BÖYLE ANLATMIŞTI


SAVAŞ AY KİMDİR?

Gazeteci Savaş Ay, Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı.

Vefasızlıktan yakındı
Usta gazeteciyi en son Salı günü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ziyaret etmişti. Savaş Ay uzun süredir hastanede tedavi gördüğünü belirterek, gazeteden birkaç arkadaşı dışında kimsenin kendisini ziyaret etmediğini söyleyip, vefasızlıktan yakınmıştı. Uzun süredir hastalıkla mücadele eden Ay'ın morali son günlerde çok kilo kaybetmesine rağmen son derece yüksekti.

Savaş Ayı kaybettik


2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğu ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğu vardı. Son yıllarda A Haber'de muhabirlik yapan Savaş Ay, gırtlak kanseri tedavisi görüyordu.

Haberin Devamı

İŞTE SAVAŞ AY'IN SESİNDEN BEDRİ RAHMİ ŞİİRİ

sabah.com.tr Savaş Ay'ın vefatını böyle duyurdu...

Savaş Ayı kaybettik

Nebil Özgentürk Savaş Ay ziyaretini Twitter'dan duyurmuştu.

Savaş Ayı kaybettik


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!