Sarılasım geldi yemin ederim!

Haberin Devamı

GÜNÜMÜZ siyasetinin en çok konuşulan iletişim araçlarından biri artık sosyal medya... Özellikle Twitter, dünya çapında ses getiren tartışmalara ve uygulamalara da malzeme oldu. Kullanıcılar, her konu hakkında yorum yapabiliyor, kimi zaman randevu bile alamayacakları kişilerle konuşabiliyor, sevdiklerini övüp, sevmediklerini kıyasıya eleştiriyor, hatta alay bile edebiliyor. Siyasiler tarafından bakınca, milyonlarca kişinin sosyal medyayı kullanıyor olması onlar için bulunmaz nimet... Bir politikacının sosyal medyayı kullanmaması, televizyona ve gazeteye açıklama yapmamasına eşit bir duruma geldi. İstifalar sosyal medya aracılığı ile duyurulur, basın açıklamaları önce bireysel ya da kurumsal hesaplardan yapılır, hatta Başbakan’a bile bu yolla yanıt verilir oldu. Ancak sosyal medya alışkanlığı arttıkça ve önemli bir iletişim aracı haline geldikçe paylaşımları yüzünden tepki gören, parti politikalarıyla ters düşen veya siyasi kariyerine zarar veren siyasetçilerin sayısı da az değil. Sosyal medyada sevilen ve tepki gören siyasetçi sayısı oldukça fazla. Bir nevi imaj çalışmasına da etki eden bir araç sosyal medya.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sosyal medyayı geç, ancak bir o kadar aktif kullananlardan. bskazizkocaoglu adresinden takipçilerine ulaşan Kocaoğlu’nun 1.041 Tweet’i bulunurken, 60 kişiyi takip ediyor ve 55,5 bin takipçisi var. Başkan ayrıca Facebook hesabını da aktif olarak kullanıyor. İlk Tweet’ini 7 Ağustos 2013’te atan Başkan Kocaoğlu, 20 Ağustos’ta ise İzmirlilerle Twitter buluşması başlattı. Sosyal medya aracılığı ile soruları yanıtladı. Geç giriş yapmasına rağmen sosyal medyadaki aktifliği ve sıcak yorumları sonrası; Başkan Kocaoğlu kısa sürede fenomenliğe doğru hızla ilerliyor. Başkan Kocaoğlu, gençlerle girdiği esprili diyaloglardan sonra da onlardan, “Kanki olasım geldi” “Sarılasım geldi” gibi mesajlar da almaya başladı.

Onlar gözüm kulağım
Başkan Aziz Kocaoğlu ile tablet başında Twitter ve Facebook sohbeti yaptık: “İş yoğunluğundan sürekli sosyal medyada iletişim kurmayı erteledim, ama Gezi olayları süreci bu işi daha fazla ertelememem gerektiğini gösterdi. Doğrudan, karşılıklı mesajların birbirine ulaştırılması açısından faydalı bir mecra olarak görüyorum Facebook ve Twitter’ı. Türkiye’de ilk karşılıklı sanal buluşmayı, Twitter buluşmasını İzmirlilerle yaptık. Vakit buldukça birebir soruları, mesajları yanıtlamaya çalışıyorum. Oradaki eleştirilerden faydalandığımı söylemeliyim. Takipçilerim, kendilerine dönemediğimde gönül koymasın. Herkese dönüp, birebir cevap vermeyi çok isterim, ama bazen böyle bir vaktim yok. Küçük boşluklarda, arabada, fırsat bulduğum anlarda, bakıp geri dönüşler yapabiliyorum. Ama hepsinden faydalandığımı bilmelerini isterim. Olumsuzlukları ilgili birimlere hemen aktarıyorum. Onlar benim gözüm kulağım.”

Haberin Devamı

İlginç diyaloglar

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Twitter sohbetlerini derledik. İlginç ve gülümseten diyaloglar ortaya çıktı:

Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Hafta sonu için bir program yapmadıysanız, Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı’na gitmenizi öneririm.
CapulcuKemirgenGavur @CapulcuGavur: İyi de, bizim Lemurların yanına girmemize izin vermiyorlar. Torpil yapmışlar sayın Başkan.
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Olsun o kadar :)

Alican Tiryaki @AlicanTiryaki: Pasaport’un deniz kıyısı tarafı niye yıkıldı başkan
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan “İzmirdeniz Projesi” kapsamında yapılan bir çalışma bu. Merak etme, çok güzel olacak

Haberin Devamı

MustafaAybar @itsMustafaAybar: benim yazdıklarımı hiç görmeyin zaten başkanım
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Hemen kıskanma :)) seni de görüyorum

Berkin İsmail Cömert @Azut: selam başkanım.. Biz de İzmir’de çıkan boyoz ve deniz börülcesinden payımızı istesek mi yavaştan? bi nevi özerkiz zaten
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Kumru ve lokmayı unutmuşsun :))

Cevat AKYILDIZ @cevatAKYILDIZ: girilebilir körfez için daha çok çalışılmalı.
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Madde 1: Denizimize hep birlikte sahip çıkacağız. Körfeze de derelere de çöp atmayacağız. Gerisini biz hallederiz. Teşekkürler

Takunyalı Prenses @passionnflower: İzmirimizin yetiştirdiği en feno isimlerinden biri olan benim adımı bir sokağa vermeyi düşünmez misiniz?
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Sokak önerin var mı :))

Haberin Devamı

bildiginUgurtan @LIBERAPULOS: 35000’inci Tweetim’i sana armağan etmek istiyorum
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: İlginç bir hediye. Teşekkürler.

Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Bugün 12:30’da Dikili, 16:00’da Foça’dayız. Kimbilir belki sizinle de karşılaşırız..
esra bozkurt @esrabozkurt: Saat 19.00 Sevinç’in önü. Karşılaşacaksak orda karşılaşalım
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Orada olacağım

Kıvançkaleofficial @kivanckale: Expo’yu alirsak 23 Nisan’da bir günlüğüne başkanlık koltuğuna ben oturayım söz verin başkanım.
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Yaşın bu iş için biraz büyük görünüyor :)

Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Çiğli Belediye Başkanımız Hasan Aslan ve meclis üyesi arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum
Merve @mervemelodi: Hasan Arslan olcaktı
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Bir harf için mi beni kırıyorsun:))

Haberin Devamı

Hrmnli: Birazdan eshot genel müdürlüğüne kentkart için fotoğraf ve 20 lira bırakcam söylesen benimkini önce bassınlar
Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Ayıp ettin :))
Hrmnli: Seviyoruz seni başkanım:))

Aziz Kocaoğlu @bskazizkocaoglu: Foça’da selfie... (Çeken arkadaş bize de yollar mı acaba:))
Cisep: O kadar bizden birisiniz ki, sokakta, vapurda, cafede gördüğümüz halktan biri, aynı dili konuştuğumuz biri... İyi ki :)
Gülden SÖNMEZ: Hehe başkanım iyi ki bizim başkanımızsınız :)
Hikmet Nazim Güler: Ben sizin fotoğrafınızı Efes’te çekmiştim! Çok hızlı geçiş yapmışsınız :)
Mert Şengül: Sen ne güzel bi BAŞKANSIN ya sarılasım geldi yemin ederim :)

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Sarılasım geldi yemin ederim

Yazarın Tüm Yazıları