Sandaletlerin sezonu

Sandaletler bu yazın yine "efendisi" oldu. Parçalı derilerle tüm bileği saran ve metallerle süslenen modelleri, Kate Moss, Sienna Miller, Jessica Alba, Kirsten Dunst gibi ünlü Hollywood yıldızlarının da tercihi.

George Bush’un ayağında bile gördüğümüz ve Güney’de hemen hemen 1 kişiden 8’inin ayağında görebileceğimiz yuvarlak burunlu ve delikli, renkli terlikleri bir kenara bırakırsak sandaletler bu yazın yine "efendisi" oldu diyebiliriz. Özellikle de Yunan sandaletleri birçok tanınmış moda markasının koleksiyonlarını tamamlayan aksesuvarlar arasına girdi bile! Parçalı derilerle tüm bileği saran ve metallerle süslenen modelleri, Kate Moss, Sienna Miller, Gisele Bündchen, Jessica Alba, Kirsten Dunst gibi ünlü Hollywood yıldızlarının da tercihi. Geceleri, özellikle uzun elbiselerin altına, gündüzleri ise mini etek ve şortlarla ideal... Kahverengi ve beyazı en çok tercih edilen renkleri. "Nerede bulurum" derseniz; tam olarak bu karelerde gördükleriniz yıllardır Bodrum’da "el yapımı" olarak kişiye özel bir şekilde tasarlanmakta.

"Son dakika" partileri için hazır mısınız

gün ofiste çok yoğunsunuz. Ancak geceki partiyi de kaçırmak istemiyorsunuz. Gündüz iş kadınıyken gece bir parti kraliçesine nasıl mı dönüşeceksiniz? Bu, "son dakika" hazırlıklarının pratik birkaç çözümü var. Avrupa’da henüz satışa çıkmış bir kitapta gözümüze çarpan noktalar şunlar oldu:

- Kariyer sahibi bir kadın 10 dakikada partinin yıldızına dönüşebilir. Bunun için işe tepeden başlayın. Saçlarınız toplu veya kendi haline bırakılmışsa onları ortadan ayırıp, diplerini fırça yardımı ve krepeyle biraz hareketlendirmeyi deneyin. Düzgün olması önemli değil, havalı ve seksi görünsün!

Kirpik diplerinizi koyu renk bir farla gölgelendirin. Dudaklarınıza bol gloss sürün.

Üzerinize düz bir elbise giyin. Bunu ofiste bir hırka veya ceketle tamamlayabilirsiniz. Gece üzerinizdekini atın. Babetler topuklu ayakkabıya dönüşüp, vücudunuza da parlaklık veren bir yağ sürdükten sonra hazırsınız!

Bol renkli ve trendy

Yazın giyinmek gerçekten hem daha kolay hem de çok zevkli. Gardırobunuzdan sezonda eksik etmemeniz gereken parçalar ise öncelikle şort ve bermudalar, uçuşan elbiseler. İşte bu nedenle alışveriş duraklarınızdan biri de Guess olsun derim. Ben rengarenk koleksiyon arasından yine koyu tonlarda bir şeyler seçtim ama içinde çok klasik kalmayayım diye de pırıltılı bir kasket ekledim.

MODA HABER

Zaman bir mücevherdir

Roberto Cavalli’nin yeni modelleri şimdi Türkiye’de. Tasarımcı at ve yılan figürlerini bolca kullanıyor. Altın kaplama ve gümüş olarak yaratılan saatlerden yılan şeklinde olanının kadranında 75 adet Swarovski taş bulunuyor. Fiyatı: 1.65 YTL

Modanın geleceği Marsilya’da konuşuldu

Akdeniz Moda Birliği’nin Marsilya’daki konferansına davet edilen Özlem Süer, modaya yön veren isimlere markalaşma yolculuğunu anlattı. Portekiz Giyim Federasyonu Genel Başkanı, Chanel’in yöneticilerinin bulunduğu organizasyonda Domus Akademi’nin kurucularından Bucci, yaratıcılığın, bilgi ve birikimle birleşmesinin sıradışı bir duruş olduğunu belirterek Süer’i kutlamış.

Farklı görünmek mi istiyorsunuz

Çılgın ve renkli kombinasyonlar tam da sizin iç dünyanızı yansıtıyorsa o zaman Miss Sixty’nin yaz koleksiyonunu iyice karıştırın! Sıradışı çizgisiyle marka, sadece giyimde değil, ayakkabı, çanta gibi tarzınızı değiştiren detaylarda da son derece iddialı.
Yazarın Tüm Yazıları