Sadece 3 puan

Dinamo Kiev maçının moral bozukluğu dün geceki Antalyaspor maçına da yansımıştı. Ekrem golü atınca Beşiktaş’ta bütün futbolcular sanki şampiyonluk golünü atmış gibi sevindiler, birbirleriyle kucaklaştılar.

Demek ki Beşiktaş’ın iyi günlere ihtiyacı var. Bir futbol takımı, hele hele de üst düzey yıldızları olan bir takım, bu duruma nasıl düşer merak ediyorum. Bu kadar coşkulu, pozitif oynayan, yenilse de oynadığı futbolla zevk veren Beşiktaş, gitmiş yerine yeteneklerini yitirmiş, bir futbolcu topluluğu gelmiş.

Kontrollü oynadı

Beşiktaş’ın Antalya maçındaki oynadığı futboldan başka bir futbol bekleyemezdik. Çünkü ligde bir iddiası kalmamış, tamamiyle prestij maçına çıkmış. Taraftarından biraz olsun utanan yıldız oyuncular da moralsizlerdi. Ama buna rağmen Beşiktaş, oyuncu kalitesi farkıyla kazanmayı bildi. Daha kontrollü bir oyun oynadı, daha önce alışa geldiği gibi şuursuzca rakibin üzerine gitmedi. Dengeli bir oyun, kontrollü bir orta saha. Sabit bir defans görüntüsü verdiler. Bir de ustaları olunca takımı içinde kazanmayı bildiler.

Rüştü maçı çevirdi

Bütün kırılma anlarında çok kritik iki top kurtaran Rüştü, maçı çevirmeyi bildi. Quaresma’nın müthiş pasına Ekrem’in süratı eklenince ilk gol geldi. Guti’nin akıl dolu, bilardocuları anımsatan vuruşuyla Ömer’i gafil avlamasıyla, siyah beyazlılar farkı ikiye çıkardı. Kısacası bu maçın teknik analizi çok, çünkü Antalya’nın Beşiktaş’tan farkı yok. “Bu takım, bu 25 puanı nasıl topladı?” dedirtir gibiydiler. Şifo Mehmet’in bu takımla işi çok zor, Allah’tan iyi bir çıkış yakalayarak ilk yarı puanları toplamışlar. Bu görüntüleriyle maç kazanmaları zor gibi görünüyor. Önlem almaları şart.
Gelelim moralsiz Q7’ye, yapmış olduğu driplinglerle yine kendini sakatladı. Muhtemelen de adelesinde bir sertlik oldu. Demek ki Q7 iyi yaşamıyor. Bir adale bu kadar çok sakatlanıyorsa başka bir nedeni yoktur.

BEĞENDİM
Rüştü’nün kritik kurtarışlarını.

BEĞENMEDİM
Antalyaspor’un performansını ve sergilediği futbolu.

DİKKAT
Beşiktaş’ın yıldızları bir an evvel eski kimliğine kavuşmalı, yoksa kaliteleri tartışılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları