Rüzgar kavgası

Milli okçumuz Natalia Nasaridze yarışmalardaki başarısızlıklarını rüzgara bağlarken, Olimpiyat Köyü’nde karşılaştığı yelkencilerimize, ‘Rüzgar size çalıştı, bizi çökertti. Bu rüzgar için Allah’a dua ettiniz değil mi?’ dedi.

ATİNA’nın bunaltıcı sıcaklığında esen meltem rüzgarı ve çıkan fırtına, bazı sporcularımızı sevindirirken, bazılarını da üzdü. Üzülenler okçularımız, sevinenler de yelkencilerimiz oldu. ‘Rüzgar oklarımızın hedeflerini şaşırttı. Akttığımız oklar hedefe giderken zikzak yapıyordu. Durgun bir havada derecelerimiz çok daha iyi olacaktı’ diye yakınan Natalia Nasaridze, ‘Bu rüzgar en çok yelkencilerin işine yaradı. Onların yelkenlerini üflerken bizim okların hedeflerini şaşırttı’ dedi.

Rüzgar bizi etkiledi

Okçuluk sporunda en küçük bir esinti ve sesin konsantrasyonlarını bozduğunu ifade eden Natalia, ‘Bu sporda elbette ki bir gün, diğer günü tutmaz. Antrenmanlarda rekorlar kırarsınız, şayet müsabaka sırasında gününüzde olmazsanız oklarınız ummadığınız yerlere saplanır. İşte fırtınaya dek varan rüzgarlar bizim olduğu kadar rakiplerimizin de performanslarını etkiledi. Rüzgar bizi derinden yaralarken, yelkencilerin teknelerine arkadan destek oldu. Onların balonlarını şişirdi’ diye konuştu.

Yelkencilere takıldı

Natalia
, rüzgarlı günün akşamı Olimpiyat Köyü’nde yelkencilerin keyiflerinin yerinde olduğunu görünce onlara da takılmaktan edemedi. ‘Hadi, hadi... Rüzgar size çalıştı, bizi çökertti. Keşke rüzgar çıkmasaydı da bizim ok’lar hedefini bulsaydı. Size bir şey olmazdı. Denizin ortasında kalır, dinlenirdiniz. Tabi rüzgar için Allah’a dua ettiniz değil mi?’
Yazarın Tüm Yazıları