Revizyon Şart

AYNI genleri taşıyan futbolcuların yaptığı mücadele Türkiye Süper Ligi’ndeki gibi, varlığı ile yokluğu belli olmayan kalitenin üstüne çıkmadı, çıkmaz da...

25 kişilik kadroda Yusuf, Emre Belözoğlu, Halil, Tuncay, Nihat, Semih, Arda ve İbrahim Üzülmez’i ayrı tutuyorum. A Milli Takım’ın kadrosunu ele aldığımızda Türkiye’de iki kupayı alan Beşiktaş’tan 1 oyuncu oynadı, lig ikincisi Sivasspor’un adı bile listeyi girmeyi haketmemiş. Nedense! Takımlarında yedek kulübesinde çürümeye yüz tutmuş, hatta sakatlıkları dolayısıyla yaşamlarını hastanelerde geçiren oyuncular ay yıldızlı kadronun kadrolu elemanı gibi yerlerini almış. Tabiki taktir Fatih Terim’in. Ülke insanını olduğu kadar futbolcusunu da kıyıdan köşeden yüreklendirmek gerek.

Terim şimdi diyecek ki sen olsan kadroya kimi çağırırsın? Söyleyim hocam; Rüştü, Fatih Tekke, Gökdeniz, M.Topal, Abdurrahman, Ali Tandoğan, Mustafa Sarp... İsimler saymakla bitmez. Eleştiri bu, her yere çekilebilir. Ama önemli olan yarınları yada zaferleriyse biat kültürü yerine performans kültürü olan oyuncuların gelecekleri karartılmamalı.

İmaj kaybediliyor

Futbolda gelişmekte ülkeler arasında yerini alan Azerbaycan 39 dakika 10 kişi oynamasına rağmen iyi direndi. Azerbaycan önünde sol kanatta sergilediği futbol, hırsı ve attığı golle tribünler tarafından ayakta alkışlanan 35 yaşındaki İbrahim Üzülmez maçı izleyen kulüp yöneticisi, teknik adam ve taraftarlara 15 yaşındaki gençlere taş çıkartacak performansa sahip olduğunun mesajını verdi. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda yar finalde elenmenin ve 2010 Dünya Kupası Grup Elemelerinde finallere katılmanın zora girmesinin nedeni iyi araştırılmalı. Başarılı olamayan önemli kulüplerin teknik adamlarından oyuncularına kadar revizyon yapılıyor. Bence ay yıldızlı takımda da buna bir an önce başlanmalı. Milyon dolarlar akıtan sponsor firmalar imaj kaybediyorlar.

Baksanıza forvet olmadığından golleri kanat yada defans oyuncuları atıyor. Ay yıldızlı oyuncuların sezon sonu bitkinliğinde, hatasız 2 gol yiyen kaleci Farhad Valiyev biri penaltı olmak üzere dört önemli poziyonu kurtararak kahraman oldu. Ben dahil Türk futbolseverler kalite arıyorlar
Yazarın Tüm Yazıları