Rakibi ciddiye almak

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde Beşiktaş'ın rakibi 2. lig temsilcisi Ofspor.

Haberin Devamı

İnönü'de rakip takım seyircisi de oldukça göze batıyor. Deplasmanda olan taraf sanki Beşiktaş.

Samet Aybaba rakibi küçümseyerek sahaya yedeklerden kurulu bir kadro sürüyor. Hatta yedekler bile demek yetersiz. A2 takımdan birçok oyuncu bu maçta görev alıyor.
Kadir Ari, Erkan Kaş, Emre Özkan gibi oyuncular A takımda ilk kez yer oynuyorlar. Batuhan, kaleci Cenk, Escude ve Mehmet Akyüz A takımda forma şansı fazla bulunmayan oyuncular. Ara ara görev yapan Hasan Türk ve Ersan Gülüm' de sahada yer alıyor.

Samet hoca ilginç bir adam. Forvet diye transfer edilen Mehmet Akyüz'e defansın sağında görev verdi. İnanın dün akşam ilk yarı Ofspor skoru 2-0 a getirebilseydi, ne Fernandes ne de başka bir oyuncu Beşiktaş' ı kurtaramazdı. Ofspor' un golünde Mehmet Akyüz' den çok Samet Aybaba' nın hatası vardı. Kupa tarihlerinde geçmişte yaşanan ne facialar var bu ülkede. Yerli hocaların bu konularda daha deneyimli olmaları gerekirken, onlar daha acemi bir görüntü çizmektedirler. Hazırlık maçlarında neredeyse tam kadro sahaya sürülen oyuncular, Ziraat Türkiye Kupasında oynatılmadılar. En azından Mehmet Akyüz yerine Hilbert' e görev vermesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Rakip Ofspor gerçekten gücünün de ötesinde oldukça güzel bir maç çıkardı. Hem rakibe saygılıydılar hemde ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bir çoğunun Beşiktaş takımında yer alan oyunculardan eksik bir yanı olduğunu düşünmüyorum ve hatta fazlası bile var. Bazıları Ofspor' da beğendikleri isimleri yazarken ben ayırt etmeden hepsini tebrik ediyorum. Biraz daha deneyimli olsalardı dün akşam Beşiktaş' a derin bir offf çektirebilirlerdi.

Samet Aybaba ilk yarı 1-0 geriye düştüğü maçı kurtarmak adına sahaya Fernandes, Almeida ve Oğuzhan' ı sahaya sürdü. Fernandes ve Almeida' nın golleri ile Beşiktaş üstünlüğü ele geçirdi. Oyuncu değişikliklerinin ardından Beşiktaş rakibinin etkili olmasına izin vermedi.

Fernandes varsa Beşiktaş var, Fernandes yoksa Beşiktaş yok. Buna bir çözüm mutlaka bulunmalı. Takımda bir başka Fernandes olmadığına göre o görevi en yakın yapabilecek kişi sahada olmalı. Beşiktaş'ın orta sahası malesef iyi değil. Veli ve Necip pasör görevinde değiller. Sadece top kazanıp yana oynamakla Beşiktaş oyuncusu olunmaz.

Haberin Devamı

Biraz şans ve usta ayakların sayesinde turu geçmeyi başardık. Her rakip bu kadar sahasına geri çekilmez. Bana göre hoca sahaya ideal kadroya yakın bir sistem içerinde çıkmalıydı. Skor avantajını yakaladıktan sonra, kime görev vermek istiyorsa sonra vermeliydi. Hatanın telafisi olmayan bu gibi maçlarda rakibi küçümsemek başa bela olabilir. Rakip kim olursa olsun her zaman ciddiye alınmalı. Sonucunda Beşiktaş'ın Avrupa yolunda ki hedeflerinden en büyüğü bana göre Ziraat Türkiye Kupası. Bu takıma devre arasında da transfer şart. Maddi konular benim işim değil yönetimin işidir. İşin içinden çıkmazlarsa, çıkabilecek birileri bu büyük camia da mutlaka vardır. Ağlamanın zamanı değil.

Yazarın Tüm Yazıları