Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Kara noktalara dikkat

İZMİR Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik canavarıyla daha etkin mücadele için ‘‘Kara Nokta’’ adı verilen ve çok sayıda ölümlü, yaralamalı kaza olan yerleri belirledi. Şube Müdürü Mehmet Sarı, bu yerlerde denetimi sıklaştırdıklarını belirtirken sürücülerin de daha dikkatli olmalarını istedi.

İŞTE İzmir'i il ve ilçelere bağlayan yollardaki kara noktalar ve son 8 ayda meydana gelen kazalar:

İzmir-Ankara: Belkahve Çıkışı Ambarlar Kavşaı 55 kaza, Belkahve Çıtak Restoran önü 18 kaza, Sütçüler Köyü mevkii 11 kaza. Pınar Et Kavşaı 10 kaza, Ege Seramik önü 9 kaza.

İzmir-Manisa: Çiçekli Köyü Kavşağı 41 kaza, Doğanay Tesisleri önü 9 kaza, Batıçim Kil Ocağı girişi 7 kaza, Onuk Mermer civarı 6 kaza.

İzmir-Aydın: Türkmen Köy-Pancar Kavşaı 20 kaza, Has Un-Yazıbaşı arası 20 kaza, Kuşçuburun 19 kaza, Gölcükler Kavşaı 14 kaza, Artemis Tesisleri mevkii 11 kaza, Belevi Kavşaı 8 kaza, Pamucak Kavşaı 8 kaza.

İzmir-Çanakkale: Yeni Foça Kavşaı 14 kaza, Koyundere mevkii 13 kaza, Egekent önü 11 kaza, Şafak Döküm mevkii 11 kaza, Bergama Kavşaı 9 kaza, Eski Foça Kavşaı 9 kaza, Kazıkbağları mevkii 8 kaza.

İzmir-Çeşme: Briketçi durağı mevkii 28 kaza, İstihkam Okulu üst geçidi- İstihkam Viyadüğü altı, İstihkam Okulu önü toplam 53 kaza, Urla Kavşaı 18 kaza, Bölge Trafik İstasyonu civarı 12 kaza.

İzmir-Seferihisar: Seferihisar-Güzelbahçe Kavşaı 7 kaza, Yelki Köyü mevkii 6 kaza, Ulamış Köyü mevkii 6 kaza.

İzmir-Ödemiş yolu: Koç Parke önü 3 kaza, Pınarlı Köyü mevkii 3 kaza.

YASAMIN İÇİNDEN

Sevginin gücü

EGE'nin güzel bir ilçesinin lisesinde beden eğitimi öğretmeniydi... İlçede yapılacak 24 Kasım Öğretmenler Günü Koşusu'na hazırlanıyordu. Antrenman yaparken, alkollü sürücünün kullandığı otomobil çarptı. Kanlar içinde hastaneye kaldırıldı. Bacağı, kolu kırılmış, beyin kanaması geçirmiş, durumu çok ağırdı.

ÖĞRENCİLER, bir gün sonra Öğretmenler Günü töreninde kazayı öğrendi. Öğretmenleri için gözyaşı döktü. Genç öğretmen günlerce yoğun bakımda kaldı. Öğrencileri her gün hocalarını ziyaret etti, odasını çiçek bahçesine çevirdi.

GENÇ öğretmen, yaşama azmiyle, eşinin, iki küçük çocuğunun, öğrencilerinin sevgisiyle, yavaş yavaş kendini topladı ve taburcu oldu.

ÖĞRENCİLERİ hastane kapısında onu alkışlarla karşıladı. Tekerlekli sandalyedeki hocalarını evine kadar götürdü. Genç öğretmen azraili yendiği gibi, kısa sürede iyileşip görevinin başına, çok sevdiği öğrencilerinin yanına döndü.

Okuyucu mektubu

Vatandaş etkin denetim istiyor

SSK Tepecik Hastanesi çevresinde oturan vatandaşlar kanunsuzluklara karşı polisten daha etkin denetim istiyor. Köşemize mektup gönderen vatandaşlar, Zeytinlik Caddesi, 1140, 1173,74, 75, 76 ve diğer sokaklarda kap-kaç olaylarının sık yaşandığını, hastaneye gelen vatandaşların otomobillerinin güpegündüz camları kırılarak soyulduğunu belirtiyor. Vatandaşlar, ayrıca bu sokakların değnekçi adı verilen kişilerce usulsüz otopark olarak kullanıldığını, ilköğretim okulu öğrencilerinden de tehditle para istediğini ekliyor. Vatandaşların bu yakınmasını polisin dikkate alacağını umuyorum.

Tebessüm

Yol öyküsü

KARI- KOCA 100 kilometre hızla otomobille gidiyorlarmış... Aracı adam kullanıyormuş. Karısı birden, ‘‘Hayatım...’’ demiş... ‘‘Seninle 15 yıl güzel beraberlik yaşadık... Ama artık boşanmak istiyorum’’ Adam bir sey söylememis.. hızı 105'e çıkarmış.. Derken karısı, ‘‘Neden diye soracağını biliyorum..’’ demiş.. ‘‘Bunu nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum ama, arkadaşın Joe ile birkaç aydır beraberiz... Ve üzgünüm ama yatakta o senden daha iyi...’’

Adam yine bir şey söylemezken hızı 110'a çıkarmış...

Kadın devam etmiş.. ‘‘Evi ben istiyorum...’’

Artık 120'yle giden adam ise bir şey söylemiyormuş...

Kadın, ‘‘Ayrıca, çeklerini, kredi kartlarını, otomobili de istiyorum.’’

Ve adam hızı 130’a çıkarmış. Yine bir sey söylemiyormuş...

Kadın sormuş: ‘‘Bir şey söylemeyecek misin? Bir şey istemiyor musun’’

Adam 140'a çıkmış ve cevaplamış: ‘‘Hayır. İhtiyacım olana sahibim.’’

Kadın şaşırmış. ‘‘Öyle mi? Nedir o?’’

Otomobil karşı duvara 150 kilometre hızla çarpmadan önce adam cevap vermiş:

‘‘AİRBAG BENDE...’’

(İnternet kaynaklı)

Başsağlığı

İZMİR'in başarılı polis şefi Şerafettin Bural'ın annesi, gazeteci ağabeyim Ergun Ulcay'ın kayınvalidesi Didar Emine Bural, rahatsızlık sonucu 73 yaşında yaşamını yitirdi. 4 çocuk annesi Bural yıllardır oturduğu Buca'da Yerli Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi. Mali Şube Müdürü Şerafettin Bural'ı ve Gazeteci Ergun Ulcay'ı acılı günlerinde dostları yalnız bırakmadı.

Yazarın Tüm Yazıları