Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Selçuk’a dikkat

PERDE ARKASI

İZMİR'in tarihi ve turistik ilçesi Selçuk'ta sular bir türlü durulmuyor, silahlar konuşmaya devam ediyor. Geçmişte Şanlıurfalı Topçu ailesi ile Pehlivan Ahmet grubu arasında çatışmalar çıkmış, ilçe kana bulanmıştı. Tedirginliğin büyüdüğü Selçuk'ta operasyonlar yapılmış iki grup da seslerini kesmişti.

ANCAK bir yıldır süren sessizlik 5 kişinin öldüğüi benzinlik baskınıyla bozuldu. Vatandaşa göre arazi ve turistik rantın paylaşılamaması sonucu çıkan çatışma son olmayacak , kan akmaya devam edecek...Bölgede etkin Ahmet Tekin Baykal ve çetesinin büyük bölümü 4 yıl önce yakalanmıştı.

MUĞLA Cezaevi'nde yatan Baykal, gücünü yeniden toplamaya başladı. Mahkeme aşamalarında serbest kalan veya cezalarını çekip çıkan adamları yeniden etkin olmaya başladı. Grup Selçuk, Menderes ve Kuşadası'nı kendilerine üs seçti. Burada bazı işletmeleri almak için girişimlerde bulundu. Baykal ismi yine yüreklere korku salmaya başladı.

MARDİNLİ Timur kardeşler İzmir'de temizlik şirketleri ve galerileriyle iş hayatında büyüdü. Bir yıl önce Selçuk'a giren Timur kardeşler Benzin İstasyonunu, hastane temizliğini, kafeterya işletmesini aldı. Ardından Baradan Koyu'na el atmak istedi. Ege'nin güzel koylarından olan, ayrıca Yunan Adaları'na insan kaçırmak için en iyi nokta olduğu öne sürülen bölgede Baykal grubunun da gözü vardı.

Bölgede etkinliklerini artırmak isteyen iki grubun yolları kesişti. Sonunda çatışma çıktı. Bu arada jandarma istihbarat birimleri Baradan Koyu' ve diğer koylarla ilgili topladıkları bilgileri Valiliğe iletti.. Mafya grupları Ege’de tek boş kıyı olan Selçuk Pamucak’la Menderes Ahmetbeyli arasında SİT alanı sayılan eşsiz koyları istiyordu.

SELÇUKLU şimdi yine tedirgin. Baykal'ın çatışmada üç yakın adamını kaybetmesi, Timur kardeşlerin aşiret bağıyla kuvvet toplaması iki tarafın yakında intikam savaşı başlatacağını gösteriyor.

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan'ın çetelerle mücadeleye büyük önem verdiği gözönüne alınırsa jandarma ve polisin bu gruplarla etkin mücadele edip yeni çatışmalara izin vermemesi gerekiyor.

Tatilde operasyon var

TEBESSÜM

İZMİR'in, acar muhabiri ‘İmdat abi’ izne çıkar, eşiyle Fethiye Ölüdeniz'e gider. Stresi, yorgunluğu atan İmdat Abi, güneşin ve denizin tadını çıkarmaya başlar... Kumsalda güneşlenirken, çevreyi seyreden Narkotik Şube Müdürü’nü farkeder. İmdat, uyuşturucu operasyonuna geldiklerini düşünür. Müdürü tanımamazlıktan gelen İmdat, eşini otele gönderir, plaj çantasına fotoğraf makinesini koyup, bekler.

YILLIK izne çıkan Müdür de İmdat'ı görmüş fakat uzak durmasına anlam verememiştir. Müdür, kendisini hissettirmek için, yanından geçerken omuzuna dokunur. O da ne? İmdat Abi'de yine hareket yok... Çünkü İmdat, müdürün, ‘‘İş üzerindeyim, sakın beni tanıma’’ mesajı verdiğini düşünmüştür.

İKİ gün geçer, müdür İmdat Abi'nin yanına gidip, ‘‘Ne yapıyorsun’’ der. İmdat heyecanla, ‘‘Tamam ağabey ben sizi takip ediyorum, kimseye de bir şey hissettirmiyorum’’ diye fısıldar. Müdür, İmdat'ın kendisini tanımamazlıktan gelmesinin nedenini anlar. İçinden gülüp, ‘‘Aman İmdat, bir kaç gün sonra iş tamam. Operasyonu canlı çekersin’’ deyip ayrılır, ailesiyle denizin tadını çıkarır.

SONRA ne mi oldu?.. İmdat Abi bir hafta sahilde koltuğunun altında çantası, operasyon bekler. Tabi güneş ve deniz zehir olur. Müdürü de bir daha göremez. Tatil bitip göreve başladığında, karşılaştığı müdür kendisinin de tatil için orada olduğunu söyleyince karşılıklı kahkahalar patlar.

YAŞAMIN İÇİNDEN

‘‘Ah anne...’’

İZMİR'in kenar semtlerinde yaşıyordu. Eşi, iki kızıyla mutlu olmaya çalışıyordu. Kızların iyi eğitim görmesini, kendisi gibi eve kapalı kalmamasını istiyordu. Ama kızlar büyüdükçe, çevreden, ışıltılı hayattan etkilenmeye başladı. Baba otoriterdi. Sorunlarla hep anne boğuşuyordu.

15-16 YAŞLARINA gelen kızlar okumamıştı. Çalıştıkları konfeksiyon atölyesinden de ‘‘Bize göre değil’’ diye ayrılmışlardı. Evde huzur kalmamıştı. İki kardeş, alışverişe gideceklerini söyleyip evden ayrıldı. Akşam olmuş, baba eve gelmiş, kızlar ortalıkta yoktu. Huzursuz anne, kocasına çocukları arkadaşlarına gönderdiğini söyledi.

KOLTUKTA uyuklayan anne, sabaha karşı çalan telefonu açtı. Bir erkek kızlarının yanında olduğunu, onları artık aramamasını söyleyip kapattı. Üzüntüden çılgına dönen anne kaderine lanet yağdırdı, böcek ilacı şişesini bir dikişte boşalttı, canına kıydı.

POLİS kızları Çeşme'de buldu. Kaçırılmadıklarını, diskotekte geç kalınca eve gidemediklerini, anne ve babalarını böyle korkutup kabahatlerini örtmek istediklerini söyledi. Eve dönünce ise yalanlarının neden olduğu acı gerçekle kahroldular.

Teknoloji polisi

İZMİR Emniyeti Asayiş Ekipler Amirliği bünyesinde oluşturulan bilgisayarlı ekipler, suçlulara gözaçtırmıyor. İl merkezi ve ilçelerde yapılan genel uygulamalarda görev alan laptop bilgisayarlı 6 ekip, şüpheli kişilerin kimlik bilgilerini kontrol edip aranıp aranmadığını hemen belirliyor. Bilgisayarlı polisler, biri terör amaçlı soygundan 18 yıldır aranan bir suçlunun da bulunduğu, 12 kişinin yakalanmasını sağladı. Yetkililer aranan suçluların bilgilerinin yeraladığı laptop bilgisayarların tüm ekiplere verilmesinin planlandığını söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları