Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Vurdumduymazlık

BİR iş için Anadolu Caddesi'nden Harmandalı Beldesi yol kavşağına kadar otomobilimle gittim. Soğukkuyu Kavşağından sonra yanımdan geçen minibüs ve servis otobüslerine baktığımda otomatik kapıları açık halde gittiklerini gördüm. Neredeyse 10 toplu taşım aracından sekizinin durumu böyleydi. Bir kaçını ikaz ettiğim minibüs şoförleri sadece ‘‘Sen yoluna devam et, karışma’’ anlamında elini sallamakla yetindi.

ÇİĞLİ girişinde kırmızı ışıkta durduğumda iki memur bulunan trafik ekip otosunu görüp yanlarına gittim. Durumu anlattım, kırmızı ışıkta bizimle birlikte bekleyen kapısı açık iki minibüsü gösterip ‘‘En azından megafonla uyarın da kapılarını kapasınlar’’ dedim.

MEMURLARIN verdiği cevap dahiyaneydi: ‘‘Biz ceza yazmaktan bıktık, bunlar hálá aynı...’’

YANİ polisler, kanunsuz sürücüler karşısında ‘‘Pes’’ etmişler, ikaz dahi yapmaya tenezzül etmemişlerdi. Üşenmeyip 10 dakika süreyle geçen araçlara baktım. Tam 17 tane minibüs, midibüs, servis otobüsü ve belediye otobüsünün kapılarının açık halde seyrettiğini tespit ettim, plakalarını aldım.

TRAFİK yoğunluğu çokluğuna rağmen sürat yapılan bu caddede bir minibüs ani fren yapar ya da kazaya karışırsa açık kapıdan yolcuların düşeceği, zarar gören insanların artabileceği bir gerçek.

AYRICA açık kapı çıkıntı yapar ve başta motosikletliler olmak üzere diğer sürücülere zarar verir, kazalara neden olur. Hava sıcaklığı yasaları çiğnemeyi gerektirmez. Anlattıklarımın yetkililerin gözardı etmeyeceğini, gerekli uyarı ve kontrolleri yaptıracağını umuyorum.

NOT: Bu tespitleri yaptıktan iki gün sonra Anadolu Caddesi'nde bir servis otobüsünün açık kapısı bisikletliye çarptı ve damat adayı 26 yaşındaki Savaş Kavas'ın ölümüne neden oldu.

Haklarınızı biliyor musunuz?

Geçersiz ifade:

Yapılan sorgu sonucu alınan beyanınızın özgür iradenize dayanması zorunludur. Bu iradenizi baskı altına alarak, kötü davranma, işkence, zorla ilaç verme, yorma, aldatma, bedensel cebir ve şiddette bulunma, bazı araçlar uygulama gibi iradeyi bozan bedeni veya ruhi müdahale yapılamaz. kanuna aykırı menfaat vaad edilemez. Bu tür yasak yöntemlerle elde edilen ifadeleriniz rızanız olsa dahi delil olarak değerlendirilemez. (CMUK Md. 135)

Yazarın Tüm Yazıları