Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Altı ayda 22 ton esrar ele geçti

TÜRK polisi zehir tacirlerine karşı sürdürdüğü mücadelede 2000 yılının ilk altı ayında toplam 22 ton 632 kilo esrar ele geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre altı ayda uyuşturucu operasyonlarında 3 bin 219 kişi yakalandı. 22 ton 632 kilo esrarın yanı sıra, 2 bin 850 kilo eroin, 976 kilo baz morfin, 56 kilo afyon sakızı, 6 kilo kokain, 6 ton asetik anhidrit, 15 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

1999 yılında ise toplam 6 bin 121 sanık yakalandı. Operasyonlarda 2 bin 249 kilo eroin, 5 bin 458 kilo esrar, 288 kilo baz morfin, 13 kilo kokain, 26 ton asetik anhidrit ve 618 bin adet captagon hapla, 14 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

AYRICA 1999 yılından bu yana ABD, Almanya, İngiltere, Romanya, Belçika, Rusya, Hollanda, İspanya, İtalya ve Yunanistan narkotik birimleri ile yapılan ortak oparasyonlar sonucunda 1 ton 583 kilo eroin, 50 kilo kokain, 15.5 kilo afyon sakızı ve 8 ton 300 kilo asetik anhidrit ele geçirildiği bildirildi.

BU arada geçtiğimiz yıl 54 operasyonda yüksek hizmetleri görülen 985 personel, 2000 yılının ilk 6 ayı içinde ise toplam 41 operasyonda 1107 personel ödüllendirildi.

Haklarınızı biliyor musunuz?

Konut dokunulmazlığı

KONUT dokunulmazlığı en tabii hakkınızdır. Kanunun açıkça gösterdiği hallerde usulüne göre verilen hakim kararı olmadıkça, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise Cumhuriyet Savcıları ve onların yardımcıları sıfatıyla emirlerini yerine getirmeye memur olan güvenlik güçleri dışında hiç kimse konutunuza giremez, arama yapamaz ve buralardaki eşyanıza el koyamaz. (İstanbul Emniyeti Web sitesinden)

Demiryolumu istiyorum

TRAFİK gönüllüleri, açtıkları Web sitesinde ‘‘Trafik canavarı’’na karşı ‘‘Demiryolumu istiyorum’’ kampanyası başlattı. Site üyeleri hergün meydana gelen kazalarda onlarca kişinin öldüğüne ve sakat kaldığına dikkat çekerek, karayollarının taşıt yükünü çekemediğini, şu anda atıl durumdaki demiryolu işletmeciliğinin iyileştirilmesi halinde yolcu ve eşya taşıma işlevini yerine getirebileceğini vurguluyor. Kampanyaya her gruptan insan ve demiryolu eski çalışanları destek veriyor.

Sitenin adresi: ‘‘http://www.egroups.com./group/trafik’’

TEBESSÜM

Abi benim, ben...

DEDEKTİF Haydar, gece görevine gitmek için evinden çıkıp otomobiline bindi. Mesaisinin başlamasına az zaman kaldığı için Dedektif Haydar acele ediyordu. Şehir içinde yol alırken kırmızı ışıkta durdu ve birkaç saniye sonra arkadan gelen çarpma sesiyle irkilip hemen direksiyondan aşağıya indi.

OTOMOBİLİNE, kamyonet çarpmıştı. Bereket fazla hasar yoktu, sadece tampon zarar görmüştü. Genç şoför, Dedektif Haydar'a, kamyonette yeni çalışmaya başladığını, kaza raporu tutulursa bunu patronunun duyup işine son vereceğini, yanında ise hasarını karşılayacak parası olmadığını söyleyip defalarca özür diledi.

ŞOFÖRÜN yalvarmalarına dayanamayan ve bir an önce görevine gitmek isteyen Dedektif Haydar, zararı sineye çekti ve otomobiline binip yoluna devam etti. İki trafik ışığı geçen Dedektif Haydar, üçüncüsünde yine kırmızıya takılıp durmak zorunda kaldı. Birkaç saniye sonra ise yine çarpma sesiyle birlikte vurmanın etkisiyle direksiyon koltuğundan fırladı.

BU kez Dedektif Haydar, yüzü kıpkırmızı hiddetle aşağıya inip, kendine çarpan aracı görmek istedi. Karşısında yine aynı kamyonet ve şoför vardı. Fakat bu kez kamyonet şoförü direksiyon mahallinden dahi aşağı inmeden seslendi:

‘‘Abi benim ben... Devam et...’’

Yazarın Tüm Yazıları