Pektemek'siz olmaz!

Almanların güçlü ekibi Schalke karşısında Beşiktaş’ta oyuncu denemeye devam ediliyor.

Haberin Devamı

İlk 45 dakika ile ikinci 45 dakika da sahada yer alan oyuncuların performansları canlı ve heyecanlı olmasına rağmen gol atacak forvet eksikliği hissedilirken Mustafa Pektemek’in kulübede atıl olarak oturtulmasına anlam vermedim.
Beşiktaş, ilk 45 dakika geçen yıldan farklı, daha dinamik, daha tempolu oynadı. İlk 9 dakikada Gökhan Töre ve Veli’nin şutları Schalke kalesinde tehlike oluşturdu. Kartal ilk korneri 20’nci dakikada kazandı. Yıldızı olmayan, sürekli oyuncu deneyen teknik direktör Bilic kafasındaki sistemi oturtmak için çabalıyor. Karşılaşmanın en güzel tablosunu Beşiktaş adına geçen yıl kayıp olan Almeida oluşturdu, koştu, savaştı, arkadaşlarını doğru toplarla buluşturdu. 22’nci dakikada sol kanattan yaptığı ortayı sağ kanatta bulunan Gökhan Töre’ye uzattı. Bu oyuncunun ceza alanı içine yaptığı asiste yükseldi. Pozisyonu değerlendiremedi.
Schalke ise ilk yarıda üç kez geldiği Beşiktaş kalesinde Cenk devleşti. Üç şutu da direğin yanından auta çıkarken defansta Escude’nin Sivok ile anlaşmazlığı dikkatlerden kaçmadı. İlk 45 dakikada Almeida dışında koşan yoktu. Almeida’nın Olcay Şahan’a al da at dercesine verdiği pas izleyenleri büyüledi.
İkinci yarıda ise kornerden Fernandes’in ortasında oluşan karambolde yeni transfer Franco beraberlik golü attı. Bu arada Bilic’in kafasındaki olumsuzluklar oynayanlar kadar izleyenler tarafından da hissedildi.X

SORUNLAR:

Orta sahada yaratıcı yıldız oyuncu şart. Defansta Escude, Sivok, Ersan uyum sorunu yaşıyor.
Sol kanatta sorun devam ediyor. Schalke’nin tüm atakları sol kanattan gelişirken defans çaresiz kaldı.

OLUMLU YÖNLER:

Beşiktaş geçen yıldan farklı. Toplu halde defans ve toplu halde hücum uygulaması dikkat çekti. Cenk geçen yıldan çok farklı.
Bilic rakibe göre oyun sistemini uygulatmaya başladı. Sistemli oynayan Schalke karşısında ilk 45 dakikada 6 gol pozisyonu gerçekleşti.

Yazarın Tüm Yazıları