Panzeri dağıttık

Filenin Sultanları, Neslihan’ın smaçları ile bir kez daha yıldızlaştığı maçta Almanya’yı 4 sette yıktı. İlk kez katıldığı Dünya Şampiyonası’nda 9’unculuk mücadelesi yapmaya hak kazanan ay yıldızlıların rakibi ABD.

SULTANLARIMIZIN, Almanya karşısındaki oyununu gördükten sonra "daha önce neredeydiniz?" demekten kendimi alamadım. Özellikle Esra günün en önemli oyuncularından biriydi. Esra, servis karşılamada, defansta, blokta, hücumda mükemmel oynadı.

Kim ne derse desin, Natalia ve Esra gibi oyuna katkı anlamında birbirine yakın iyi smaçörlerin varken, turnuvada varlığını geç hissettiren bir diğer iyi oyuncu Aysun, çaprazı Özlem ve kenarda Eda gibi orta oyunculara sahipsen; sakatlanan 1.pasör Bahar’ın yerine gayet iyi idare eden Elif’i, inişli çıkışlı da olsa arkada güven veren libero Gülden’iyle... En önemlisi de dünyanın en skorer oyuncusu Neslihan’ıyla bu takım ilk dörtte yer alabilirdi demek hayal değildir.

En büyük handikabımız, bütün oyucularımızın maçların genelinde iyi oynamalarını sağlayamamamız.

Rakibimiz ABD

Brezilya’yı dışarıda tutarsak ilk dörtteki diğer takımları (Rusya, İtalya, Sırbistan-Karadağ) daha evvelki organizasyonlarda yendiğimize göre ilk dört talebimin "ayakları yere basmıyor" diyemez kimse. Turnuvadaki en iyi oyunumuzla Almanya’yı 3-1 yenmemizin önemi, yakın geçmişte yaşadığımız olumsuz olayların acısını çıkarmış olmamızdır. Bugün ABD maçında da benzer oyunu oynarsak, ilk defa katıldığımız dünya şampiyonasını 9. olarak bitiririz. 15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda Almanya’yı 3-1 yenen Sultanlarımız, Tayvan’ı 3-0’la geçen ABD ile bugün 9-10’unculuk maçı yapacak. TSİ 08.00’deki maçı, TRT 3 naklen yayınlayacak.

TÜRKİYE-ALMANYA

á SALON: Nagoya Rainbow

á HAKEMLER: Andrey Zenovic (***) (Rusya), Zorica Bjelic (***) (Sırbistan-Karadağ)

á TÜRKİYE: Elif (***), Natalia (***), Özlem (**), Neslihan (****), Esra (***), Aysun (****) (Gülden ***, Deniz **, Eda **, Seda **)

á ALMANYA: Weiss (**), Bouagaa (**), Fürst (**), Thumm (**), Grün (***), Ssuschke (**) (Tzscherlich **, Kozuch *, Hart *, Dumler **, Benecke **)

á SETLER: 23-25, 25-16, 25-20, 27-25

á SÜRE: 96 dakika (26, 19, 23, 28)
Yazarın Tüm Yazıları