Okula kısa etekle gelmeyin uyarısı

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da okulların açılmasına kısa bir süre kala kız öğrencilerin okula kısa etekle gelmeleri konsunda tartışmalar başladı.

Londra’nın Marlow ilçesinde bulunan en prestijli dil okullarından biri olan ’Sir William Borlase’s Grammar School’da başlatılacak olan bu uygulama öğrencilerin büyük tepkisini çekiyor. Okuldan Local London News gazetesine "Böyle bir kısıtlama getirmenin saçma olduğu ancak tehlikeden öğrencilerini korumak zorunda oldukları" yönünde bir açıklama yapıldı. Okulda öğrencisi bulunan bir veli ise gazeteye şunları söyledi:

Kız çocukları tehlikeye açık

"Kız çocukları, erkek çocuklarına oranla tehlikeye daha açıklar. Çoğu zaman da savunmasız oluyorlar. Okulun yaptığı bu uygulama her ne kadar öğrencilerin tepkisini çekse de biz veliler olarak uygulamadan memnunuz. Her saniye sokaktaki tehlike daha da artıyor. Yolda yürüken bizler bile yetişkin olarak tedirgin oluyoruz kaldı ki onlar henüz 15-16 yaşında çocuklar. Eteklerinin uzun olması onları tehlikeden korumaz belki; ama en azından yolda daha rahat yürüyebilirler."

KÜBA’YA ATA HEYKELİ

KÜBA’da geçen hafta Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli açıldı.

Küba’nın başkenti Havana’nın tarihi semtindeki Puerto Caddesinde, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haydar Berk, Türkiye’nin Küba Büyükelçisi Şanıvar Kızıldeli, Havana Tarihçisi Dr. Eusebio Leal Spengler, Küba Dışişleri Bakanlığı ve Küba Halklarla Dostluk Kurumu ve Havana şehri Halk Gücü Eyalet Meclisi mensupları ile Küba’ya akredite Diplomatik Misyonlar erkanının katılımıyla gerçekleştirilen bir merasim ile, Türk Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin açılışı yapıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı heykelin Türk ve Küba Halkları arasındaki dostluğun ve sevginin bir sembolü olacağını söyledi ve "Heykel iki ülkenin gelecekteki jenerasyonlar için bir ilham olacak" dedi.

Bu da İskoçya’nın su projesi

İSKOÇYA’da sularının kirli olmasından şikayet eden vatandaşlar bardaklarına doldurdukları suyu havaya kaldırarak kirli suyu protesto ettiler.

Bu protesto üzerine çalışmalara başlayan belediye, Findhorn ve Kinloss bölgelerindeki boruları değiştirmeye başladı. 600 bin sterlinlik proje sonucunda kısa bir süre içinde İskoçya’nın Findhorn ve Kinloss bölgelerinde temiz içme suyuna kavuşulması bekleniyor.
Yazarın Tüm Yazıları