O iddia yalan çıktı

Güncelleme Tarihi:

O iddia yalan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 13:39

Suudi Arabistan Müftüsü'nün Müslüman bir erkeğin karısını yiyebileceği şeklinde fetva yayınladığı öne sürüldü. Ancak bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Al Kuds el Arabi gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre; Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz bin Abdullah'ın yayınladığı fetvada, "Erkek şiddetli açlık durumunda karısını ya da karısının vücudunun bazı parçalarını yiyebilir" dediği iddia edildi.

Fetva sosyal medyada, bilhassa Twitter'da sansasyon yarattı.

Günün ilerleyen saatlerindeyse Suudi Arabistan Genel Müftüsü Şeyh Abdülaziz el-Şeyh'in makamından yapılan yazılı açıklamada iddia yalanlandı.

Açıklamada bu haberin kasıtlı bir iftira olduğunu belirtilerek, "Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz" ( Hucurat 6) ayetine dikkat çekildi. Açıklamada, bu tür haberleri yayanların zeka özürlü oldukları ya da İslam ümmeti içine fitne sokmaya çalıştığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Mısır'daki El-Ezeher Üniversitesi'nden bir yetkili ise, "Bir insanın bu fetvaya inanması için akli melekelerinin yerinde olmaması gerek." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!