O güzel “Sevgi İnsanı” Almanların Der Spiegel Dergisi’ne kapak oldu

04 Ağustos 2014

Haberin Devamı

Der Spiegel taaa Hitler zamanından beri çıkmakta olan bir Alman Dergisi. Avrupa’da müthiş bir ağırlığı var. Der Spiegel’i böyle elinle kıvırıp, rulo yap. Sonra o ruloyu hasmının kafasına çak.

Adam o saat bayıltmazsa ben de duayen köşe yazarı değilim.

Bir zamanlar “Rulo Haline Getirilmiş Der Spiegel’in” silah olup olmadığı tartışılmıştı. Hatta derginin bu durumda “ateşli silahlar” kapsamına alınması istenmişti.

Bereket bu aşırılık rağbet görmedi.

İşte Der Spiegel böyle ağır bir dergidir ve son sayısında da o güzel “Sevgi İnsanını” kapak yapmıştır.

Dergiyi İstiklâl Caddesi’nin sonunda, Tünel’in oradaki kitapçıda görünce iftihar ettim. Göğsüm kapardı. Kapağında “Der Staat Sevgi İnsanı” yazıyordu. Çevirttirdim. “Sevgi İnsanı Devleti” demekmiş.

Haberin Devamı

Gurur hissim bir kat daha arttı.

Gençler bilmez. Orta yaşlılar hatta ihtiyarlar da bilmez. Bir ben bilirim. Eskiden, birinci savaş zamanında, Osmanlı Devleti’ne Alman müttefiklerimiz “Enverland” derdi. Bu da Enver’in Ülkesi demek oluyordu.

Bakın şimdi de “Sevgi İnsanı Devleti” olduk.

Ben insanlarımızın bu habere sevineceğini sanıyordum. Aaa! Baktım ki bu güzel fırsat muhaliflere malzeme olmuş.

Efendim, dergi kapak yazısında “Yeni Padişah” diyormuş. Bu mudur yani? Ayni dergi “Cehenneme kadar yolun var Sevgi İnsanı” diye başlık atmıştı. Bakın şimdi geldiği yere. Bunun hiç mi önemi yok.

Yarın bu dergiyi okuyan turistler “Aaa! Padişah İstanbul’a geri dönmüş, gidip bakalım” diyecekler. Memleketimize turist yatacak. Bira içip tepinecekler, barlara otellere para bırakacaklar.

Beş altı geçkin Alman karısı “Türk gibisi yok” deyip gençlerimizle evlenecek. Delikanlılarımız bayraklarını Helgalar’ın yatak odasına dikecek.. Nereden bakarsan bak Türkiye kazanacak. Bunu kötülemenin alemi var mı?

Ben bardağın dolu tarafına bakarım. O yüzden bütün kalbimle o güzel “Sevgi İnsanı” için bağırıyorum.

Padişahım çok yaşa! Padişahım çok yaşa! Padişahım çok yaşa!

Önemli Not:

Haberin Devamı

“Muhalif ruhlu insanlarda çocukluktaki ilgi eksikliğinden kaynaklanan (negatif gerçekçilik) sendromuna karşı paranın (yapıcı insanlar) üzerindeki motivasyonu” adlı eserim üzerinde çalışmaya devam ediyorum.

Yakında kitapçılarda bulacaksınız. Tabii erken bitmesi binim motivasyonumla da alakalı. Banka hesap numaram: 7778 6543 0090 2100

Yazarın Tüm Yazıları