Neden olmasın

BAYAN voleybolumuzun en iyi Avrupa tecrübesine sahip takımı olan ve bu arenada şampiyonluk dahil çok sayıda başarıya imza atan Eczacıbaşı Zentiva, 7 yıl aradan sonra katılacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin Dörtlü Finali’nde mutlu sona ulaşabilir.

Rakipler ile Eczacıbaşı Zentiva’yı karşılaştırdığımızda bizim silahlarımızın onlardan aşağı olmadığını görüyoruz. İlk günkü rakibimiz, Rusya şampiyonu Dinamo Moskova... Rusya Ligi’nde birinci durumda bulunan takımın en önemli silahları Gamova, Gioli, Safronova, Bardakova, genç yetenek Goncharova ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük pasörlerinden, 44 yaşına rağmen kariyerini başarıyla sürdüren İrina Krilova. Yüksek paslarla güce dayalı hücumla beraber, Gioli ile orta ve tek ayak hücumlarla etkili olan, tipik Rus voleybolu oynayan bir takım.

İtalyanlar kriz mağduru

Ev sahibi Colussi Sirio Perugia ve Volley Bergamo takımları ise ekonomik kriz nedeniyle bu sene arzuladıkları takımları oluşturamadılar. İtalya Ligi’nde yedinci sırada bulunan Perugia vasat ve orta seviyede oyunculardan kurulu bir ekip. En göze batan oyuncusu Elise Togut.

Bergamo takımına gelince... Bana göre Avrupa’daki en iyi voleybol kulüplerlerinden biri. Kriz nedeniyle kadrosundaki yabancı sayısını azaltan, ilk altısının neredeyse tamamı (Piccinini, Barazza, Del Core, Ortalini ve Lo Bianco) İtalya Milli Takımı’nı teşkil eden oyunculardan kurulu. İstikrarlı grafiğini bu sezon da sürdüren Bergamo, İtalya Ligi’nde Pesaro’nun ardından ikinci sırada bulunuyor.

Eczacıbaşı Zentiva’nın Dörtlü Final’deki en büyük kozu ise şu anda dünyanın en iyi hücum eden voleybolcusu olan Mirka.Bu oyuncunun yanı sıra, her biri son derece deneyimli ve formda olan Esra, Gülden, Vesna, Nancy, genç yeteneklerimiz Naz, Neriman, Merve, Selime, kritik anlarda oyuna katkı veren Seda, Tracy, sakatlıktan yeni kurtulan Gökçen ve Büşra, şampiyonluk yolunda temsilcimizi en az diğer takımlar kadar iddialı duruma getiriyor.

Avrupa deneyimleri çok iyi olan bu takımların şampiyonluk şansları da çok yakın. Ama bizim kalbimiz Avrupa’nın 1 numaralı kupasında ülkemizi her zaman başarıyla temsil eden Eczacıbaşı Zentiva için atacak. İnanırsak başarırız, çünkü onlardan eksik hiçbir tarafımız yok...

Yazarın Tüm Yazıları