Messi'nin keyfi

ARJANTİN’in keyif, Yunanistan’ın kader maçı. Ama Yunanistan kaderini rakip forvetlerin beceriksizliğine ve kalecisinin eldivenlerine bağlamış.

Bir de uzun toplarla buluşturmaya çalıştığı Samaras’ın kişisel becerisine.. Hal böyle olunca, ilk 45 dakikada Yunanlılar bir tek gol pozisyonu yok. Kalecisinin harika kurtarışları ve yedek ağırlıklı Arjantin ilk 11’inin son vuruşlardaki beceri noksanlığı var.

Yunanistan yine aynı

Yunanlıların oyun anlayışı yine aynı, savunarak Dünya Kupası’nı kaldırmak zor; çünkü Dünya Kupası’nda Messi, Agüero, Demichelis gibi yıldızlar var. Ardjantin’i öne geçiren Demichelis’in defansta Burdisso’yla iyi anlaştığını söyleyemeyiz. Bu ikili ilk 16’da Meksika ile oynayacakları maçta yetersiz kalabilir. Maradona’nın “Benim 23 tane yıldızım var” lafı doğru. Arjantin yedekleri bile dünkü maçta şov yaptı. Yedekleri boşver Maradona bile bu takım elbiseyle sahaya çıksa, rakipleri tesbihe dizer.

Onları izlemek büyük keyif

Yunan takımının rakibini yorduğu maça henüz rastlamadık. Top ayaklarına yakışmadığından, sürekli defanstalar, en az 10 kişi topla kale arasındalar. Komşu it dalaşından vazgeçmiyor!
Messi kötü gününde bile yıldız, bu kadar top ezmesine rağmen iki usta vuruşu var ki, şapka çıkarılır. Bir adamın ayağına top bu kadar mı yakışır... Messi’li Arjantin’i izlemek de dünyadaki en büyük futbol keyfi.. Bakalım keyfimizi Meksika bozabilecek mi?
Yazarın Tüm Yazıları