Merak

“FERZANE,
Çocuk doğuramadım daha.

Her gün, gelen geçenin sesini duymaya kapıyı dinliyorum tek başıma. Evde kimse yoksa televizyona bakıyorum ben. Merak ediyorum uçaklar nasıl uçar, suyun altında nefeslerini nasıl tutar balıklar, boğulmazlar, sorarım ben, derim ki nasıl oluyor böyle, ölmüyorlar, çok soru sorma Fitnat, çok merak etme, merak kediler içindir diyor kocam, gözüme bakmadan kızıyor.
Geceleri duvara bakıyorum, tavana bakıyorum, herkes gibi beni de uyku götürsün diye. Götürsün hiçbirşey düşünmeyeyim ben, hiç soru sormayayım diye. Uyku tutmuyor, gizli gizli kitap, hikaye okuyorum.
Ama ben merak ediyorum bir yandan. Kaplumbağa çok uzun yaşar doğru mu Ferzane. Mesela yüz sene var mıdır? Eğer öyleyse dayanamam belki, beni iyi ki kaplumbağa yaratmamış Allah.

Evvelsi akşam sordum, başka bir dünya var mı dedim? Varmış işte dedim, televizyonda öyle dedi adam.
Çorbayı yüzüme fırlattı kocam, düşünebiliyor musun? O sıcak çorbayı. Kalktım yüzümü musluğun altına verdim. Ama ben inanmam başkasından daha duymadan.
Hikaye uydurmak için yaşıyorsun sen Fitnat, yok ben yaşamak için hikaye uyduruyorum desem öldürür beni belki, susuyorum o zaman, bir şey demiyorum, o zaman öfkesi geçiyor, cennet, cehennem var o kadar Fitnat, bir de sırat köprüsünden geçeceksin, ince ve kılıçtan keskindir o, ama nasıl geçeceksin, nasıl, boşuna mı kestik o kurbanları Fitnat.
Şimdi sana soruyorum Ferzane? Başka bir dünya var mı gerçekten? Ama ölmeden gideceğimiz başka bir dünya var mıdır?

Orada yaşayan kim varsa bizim gibi normal elleri kulakları mı var? Yoksa onlar hiç konuşmaya bile gerek kalmaz, akıllarından sessiz mi konuşurlar, kimse duymaz?
Cumartesi artık yeni bir sene ve vakite giriyoruz biliyorum ben. Çok yaşlandım ben neden sevineyim neden seviniyor insanlar, diyorum ki böyle hayat, hayat mıdır, dursa ne olur, geçse ne olur, insan niye yaşar, vardır bir sebebi, bir tek çocuk yapmak için mi geldim diyorum ben, çocuk yapmak, çamaşır yıkamak, tarhana kurutmak için geldiyse insan. Günah yazmasın ama Allah, bu gözler, bir tek bakmak için değildir, hayvandan daha üstünsek mutlaka başka şeyler için var.
İsyan etmek günahtır ama ben hep düşünüyorum bu eller niye var, bu kulaklar, kafamın içinde düşünen bir şey var, var ben biliyorum, kalbim, böbreğim sırf bunun için mi var Ferzane?

Ben merak içindeyim ama merak kediler içindir diyor kocam. Ona sormadım, sana soruyorum.
De bana, sen anlat. Bir de çok yaşlandım ben, on beş (15) oldum, ama çocuk doğuramadım daha. Neden acaba?
Sağlıcakla kal...
Yazma adresi...
Yazarın Tüm Yazıları