Mars geri gidiyor ve neler olacak..?

15 Kasım 2007'de Mars, Yengeç Burcu'nda Retrograde yani ters veya geri dönüş hareketine başladı.

Haberin Devamı

Bu konumunu 30 Ocak 2008'den sonra İkizler Burcu'nda sürdürecek ve 4 Nisan 2008'de yine başladığı yerde yani Yengeç Burcu'nda normal hareketine dönecek ve Retrograde'in başladığı yere gelmiş olacak (12°27'). Retrograde hareket karmaşık bir astronomik tanımlamadır ve fiziksel değil görsel bir olaydır, gerçekte hiçbir gök cismi geri gitmez çünkü uzayda ileri geri diye bir kavram zaten düşünülemez.

Bu görsel konum Astroloji'de genellikle dikkat çekici ve uyarıcı olarak kabul edilir. Mars'ın bu astro etkisi 20 Ekim'de yavaşlamasıyla başlamıştı, Cardinal denen ana burç insanları yani Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar'ın yıldız haritalarında yani horoskoplarında Mars'ın konumu önem kazanmıştı. Mars her iki ve iki ayda bir geri gitmeye başlar, her yılki geri dönüş etkileri farklıdır, bu nedenle de daha çok önem kazanır.

Retro yani geri dönüş dönemleri Astrolojik anlamda genelde sorun getirirler yani Retrolar belirgin bir süreci önceden bildirirler ya da kadersel veya kaçınılmaz olayları simgelerler, söz konusu etki o gezegenin gücüne baÄŸlıdır. Retro evresinde gezegen kendisini  bir anlamda bilincimize yönlendirir, diÄŸer gezegenleri gölgeleyerek kiÅŸiliklerimizi etkiler hatta deÄŸiÅŸtirir. Bizlere bir dizi olayı getirirken, genelde ya çok az ya da hiç kontrol edemeyeceÄŸimizi belirtir, elbette ki bu etki Retro'nun oluÅŸtuÄŸu burçta baÅŸlar. ÖrneÄŸin Mars Retrosu duygusal çizgide, ev kuÅŸu Yengeç'te tümüyle farklı koÅŸullar yaratırken, zeki Ä°kizler'i entrikacı ve dedikoducu bir kiÅŸiliÄŸe dönüştürür…Â

Haberin Devamı

Bu bir süreç demiştim yani Retro sürecinin ortalarında gezegensel enerji çok yoğundur, bu konumda çok önemli ve kritik yaşamsal olaylar oluşur. Zaten bu süreçte Mars'ı uzayda çok parlak olarak gözle görebilirsiniz. Bilindiği gibi mitolojik bağlamda Mars, Savaş Tanrısı'dır, aynı zamanda da enerjinin ve gücün yöneticisidir.

Doğum haritalarında bulunduğu yer, fizik gücün, dayanıklılığın yeridir, fizik gücü egoya iterek zafer ya da başarı ister ama bu istek bulunduğu yerdeki gücü ve önemine bağlıdır. Öte yandan Mars, duyguları da ateşleyerek güçlü kıskançlıklar oluşturur, sizin mental yani zihinsel çabalarınız ve iletişim yetiniz etki altında kalır. Bu güçlü gezegenin bir diğer yönü, erkeksi ilişkiler ve işbirlikleridir. Risk potansiyelleri, eğilimleri ve fiziksel meydan okumalar artık size daha yakındırlar ve etki altına alırlar. Mars en iyi konumunda muhteşem bir enerji bağışlar, birey inatçı ve baş eğmezdir, başarıya kendini adar ama iyi konumda değilse bunun anlamı, kazalar, yaralanmalar, öfke, kin, öç, savaş gibi şiddetin her türü demektir. Tabii ki bunlar burcun eğilimine ve haritada bulunduğu astro eve göre değişkenlikler gösterirler. Mars Retrosu, mantıksız eylemleri arttır, iç hesaplaşmaları, yargıları ve depresyonu tetiklerken seksüel olaylar ve  anlaşmazlıklar yoğunlaşır.

Haberin Devamı

Mars Retro'sunda birey, kendi duygu ve düşüncelerine daha çok yönelir, burcun karekterine eğilimlidir ve ona göre değişkenlikler gösterir. Yengeç Burcu'ndaki Mars Retrosu'nda, Güneş'i ve Ay'ı bu burçta olanlar ya da yükselen burcu Yengeç olanlar bu yoğun etkinin daha çok altında kalacaklardır.

Burada birey kişisel görüşlerini ve düşüncelerini ancak bir kez daha düşünebilir, bu küçük de olsa bir avantajdır ve bilinçaltı güdülerin daha iyi kavranması fırsatını verir. Retro öncelikle Yengeç Burcu'nda duygusal karmaşa yaratacak ve çevredeki acıma ve insaf ortamını etkileyecektir. İstekler ve yaratıcılık azalırken, özellikle aile ortamında korku ve kuşkular artacak, güven, lüks, rahatlık ve konfor için gereken koruma içgüdüsü endişeler içinde keskinleşecektir. Çünkü Mars Yengeç Burcu Retro'sunda doğal olarak güçlü ve ezicidir, bağımsızlık ve doğal  korkular yükselirken, Retro süresince birey, öncelikle evinde ve sonra çevresinde hemen her konuda zorbalaşacak ve kendini dizginlemekte çok zorlanacaktır. Bu yoğun enerji kadınlarda erkeksi tavırlar olarak ortaya çıkabilir. Daha sabırsız ve hırçın olunacaktır.

Haberin Devamı

Mars Retrosu Yengeç Burcu ortamında sağlık konusunda da etkilidir, baharat ve acı tadlar bu süreçte sorun yaratacaktır zaten Mars mideyi yönetir ayrıca sadece ateş değil, tüm sıcak ve kaynamış şeylerde de etkilidir. Bu süreçte astrolojik durumu hassas olanlar yeterince su içmelidirler, günde 8-10 bardak kadar suyun yemek öncesinde alınması yarar olacaktır. Böylece hem asid oranı azalacak hem de iştah azalarak, sindirim güçlükleri aşılacaktır. Potasyum İyodu sık alınmalıdır, bu sayede kırmızı et, tavuk ve yumurtadan gelen etkilerin neden olacağı mide enfeksiyonları azalacaktır. Mars tüm akut ve yoğun enfeksiyonları da yönlendirir. Hastaneler yoğun kırık ve çıkıklara hazır olmalıdır, kol, el ve omuz kırıkları artacaktır ve tabii ki geniş ölçüde sinirlilik ve alınganlık da. Kan hastalıklarına da dikkat edilmelidir. İdeal çözüm gerilimlerin azaltılması, tansiyonun düşürülmesidir. Özellikle Hepatit B hastalığına dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

Seksüel arzular yoğunlaşırken, eylemler de yoğunlaşacak, çoğu zaman kıskançlıklarla bütünleşen zorlamalar kontrol dışına çıkarak şiddet ortamları yaratacaktır. Siyasi liderler gereğinden çok sertleşecek ve ülkelerini koruma çabaları artacaktır görkemli ama gereksiz sınırlamalar getirmek isteyeceklerdir. Bu doğal bir ortam değildir çünkü toplumun huzuru bozulurken, birçok liderin işgal içgüdüleri yoğunlaşacaktır. Evdeki sorunlara dikkat edilip, eğer şiddet azsa önlemler alınabilir, çocuklar ve eşler korunabilir. Mars aynı zamanda ateşi de simgelediğinden her tür dikkatsizlik ve hata sık sık yangınlara da neden olabilecektir.

31 Ocak 2007 günü yani Yılbaşı'nda Mars İkizler Burcu'na girecektir, bu burçtaki Retro İkizler'in temsil ettiği çizgide entellektüel anlaşmazlıklar ve çatışmalar düzeyindedir, zekanın aşırı uyarılması sonucunda kompleksler tetiklenecek ve ne pahasına olursa olsun karşılıklı gösterişler başlayacaktır. Mekanik ve mühendislik projeleride engeller oluşurken bunların nedeni bazen kasıtlı bazen de yanlış anlaşılmalardan çıkacaktır. İkizler Burcu'ndaki Mars Retrosu sinsidir ama aynı zamanda aşındırıcı, yorucudur, iletişimi zorlaştırır. Bocalamaktan ve güvensizlikten sakınılmalıdır, erkek ve kızkardeşlerle, komşularla sorunlar yaşanabilir ve özellikle de kısa mesafeli yolculuklarda engeller oluşur.

Haberin Devamı

Önce Mars ile Jüpiter arasında, sonra da Mars ile Pluto arasında oluşacak olan astrolojik zıtlaşmalar her burcu etkileyecektir ve özellikle de Başak Burcu'nu. Ortaya çıkacak olan stres enerjisi 17 Eylül'de başlamıştır ve Şubat 2008 sonuna kadar devam edecektir. 27 Aralık'taki Oğlak Burcu'ndaki Jüpiter/Mars zıtlığı, sorunlu tüm konuları alevlendirebilir, bu etki altında eylemler çok hızlı yapılacak ve çok hızlı yayilacaktır. Yararlı olacak şey, daima iyi şeylerin düşünülmesi, istenmesi ve kontrolun yitirilmemesidir. Fiziksel güçler tembelleşip felç olabilir ve mantıklı olmayan eylemler ya da inatlar daha çok enerji oluşturarak patlayıcı bir güç yaratacak ve çok tehlikeli raslantılara davet çıkacaktır, bunun adı savaş ve kandır. Manevi tüm inançlar kolayca fanatizme dönüşebilir ve zeki aydınlar kibirlenip gururlanarak mantık ötesinde üstünlük taslayabilirler.

Siyasi liderlerimizin girişimlerini ve cüretlerini başka bir zamana saklamalarını dilemeliyiz veya en azından rüzgar geçene kadar yerlerinde kalmalılar. Ocak 2008'in ilk haftasındaki Mars/Pluto zıtlığı, hareketsiz duran zıt güçleri ateşleyebilir ve gereğince düşünülmeksizin harekete geçilebilir. Bu süreç Mart 2008 ortalarına kadar sürecektir. Gücü kontrol etme çabaları, zıt güçleri tetikleyebilir. Bu dönem, değişim zamanı değildir, başkalarının işine burun sokulmamalı, statüko korunmalıdır. Kasdi düşmanlıklar çekici gelebilir, ürkütücü düşmanlıklar ve düşmanlar asla tahrik edilmemelidir. Savaş olasılıkları bu süreçte çok fazla olacaktır. Ayrıca 28 Ocak'ta Merkür'ün de Retro hareketine başlaması karışıklıkları körükleyecek ve anlaşmazlıkları iletişim düzeyinde arttıracaktır. Eğer bu süreç atlatılırsa, Pluto'nun Oğlak Burcu'ndaki hareketi Ocak 2008 sonunda yeni bir kollektif uyanışı birleştirecek ve Mart 2023'te Kova Burcu'na geçecek olan Pluto, ciddi bir değişim ve dönüşüm getirecektir.

Türkiye ise bu süreçte, öncelikle Aralık ortalarında zor günler yaşayabilir, Hükümet daha zor durumlarda kalacaktır. En büyük korkum bu süreçte, terörün artma oranı ve olasılığıdır ve aynı zaman da eğer Irak'a girilecekse bu dönemde işlerin daha zor olacağı ve dış baskıların artacağı endişesidir. Söz konusu dönemde güvenlik ülkemizin en önemli sorunu ve gereği olacaktır.

Size gelince, doğum haritanıza baktırın ve astroloğunuza danışın. Ağır gezegenler dediğimiz Satürn, Uranüs, Neptün ve Pluto'nun doğum anınızda Mars'ınıza yaptığı etkilere göre durumunuz değişecektir ve bunu bilmeniz yararınıza olacaktır.

Umudumuz dünyanın bu zor süreçte, içinde bulunduğu ölümcül çatışmalardan, savaşlardan, şiddet ve zorbalıktan, fanatizmden ve saldırgan eğilimlerden en az zararla kurtulmasıdır.

Yazarın Tüm Yazıları