Tek Başımıza Dolu Dolu Bir Albüm Olmuş

Umut Kuzey, uzun bir aradan sonra Tek Başımıza isimli yeni albümünü yayınladı. Albümde Umut Kuzey’e İskender Paydaş, Tarkan Gözübüyük, Metin Türkcan, Gültekin Kaçar gibi önemli müzisyenler eşlik etti. Albümden benim için öne çıkan şarkılar Hayat Yorar Bazen, Yangın Yeri, Mevsim Bahar ve Tek Başımıza oldu. Tek Başımıza vesilesi ile sevgili Umut Kuzey sorularımı yanıtladı.

Haberin Devamı

Sevgili Umut Kuzey yıllar sonra yaptığın Tek Başımıza albümü ile dinleyiciyle tekrar bir araya geldin. Seni yıllar sonra bu albümü yapmaya götüren nedenler neler oldu?

Aslında müzik yolculuğum hiç bitmedi. Sadece zaman içinde yaşam koşullarının değişkenliğiyle yine müzik etrafında seyreden sayısız iş yaparak, hayatımı kazanma ve ayakta kalma mücadelesi verdim. Tüm bunları yaparken harcanan zaman, emek, var olma savaşı beni bir süre sonra çok yoğun ve çalışkan bir işadamı haline getirdi. Pandemi günlerinde durup düşünme fırsatım oldu ve seyahat edemediğimiz için stüdyo çalışmalarımı yapabilme fırsatı doğdu. Hayatımı gözden geçirip başladığım noktayı düşününce, içimdeki müzisyene hakkını teslim etmek gerektiğini düşündüm ve Tek Başımıza albümünü dinleyicilerle buluşturdum.

Haberin Devamı

Tek Başımıza Dolu Dolu Bir Albüm Olmuş

Tek Başımıza albümü bittikten sonra tüm şarkıları arka arkaya dinlediğinde neler hissettiğini öğrenebilir miyiz? Albümü dinlerken kendini hiç dinleyicinin de yerine koyup dinler misin yoksa sadece kendi bakış açınla mı dinlersin. Bize biraz biten bir çalışmadan sonra hissettiklerinden bahseder misin?

Albümün her aşaması büyük bir titizlikle ve ince ince yapıldığı için, öncelikle uzun süren meşakkatli bir yolculuğun sonuna gelmenin mutluluğunu yaşarım. İçimden doğuşuna şahitlik ettiğim şarkılarımın çok değerli müzisyenler tarafından çalınmış ve dinleyiciye sunulmaya hazırlanmış olması, tarifi imkansız bir gurur ve içimi kıpır kıpır yapan bir heyecan verir. Şarkıların son halini dinlerken dinleyicinin yerine koyarak değil baştan sona emek verdiğimiz şarkıların hatasız bir şekilde dinleyiciye ulaşması için son kontrollerini yaparım.

Bu albümü bitirmen ne kadar süreni aldı?

Aslında teknik olarak albümü bitirmemiz 2 yılımızı aldı.Bu süre uzun gelebilir fakat hepimizin ayrı ayrı iş yoğunluğundan, albüm biraz demlene demlene son haline geldi.

“Müziğe ilk başladığım yıllarda hayalini kurduğum rüya kadro ile bu albümü tamamlamış olmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyim” diyorsun. Bu sözlerinin üzerine şunu sormak isterim müziğe dair kurduğun başka hayaller var mıydı onlar ne alemdeler?

Haberin Devamı

Hayal kurmadan yaşamak, hayatın tüm zorluklarına katlanmak ve doğumla başlayan yolculuğumuzu tamamlamak için gerekli kudreti ve kuvveti içimizde hissetmemizi zorlaştırır. Bugüne kadar hep hayal kurdum ve hayallerimin gerçekleşmesi için mücadele ettim. Türkiye’nin önemli müzik adamları İskender Paydaş, Tarkan Gözübüyük, Metin Türkcan, Gültekin Kaçar’ın bir arada olduğu bir albüm yapmak benim hayalimdi. Gerçekleşmesini dilediğim ve mücadele edeceğim bir hayalim de Anadolu’nun her ilinde, kasabasında konserler vereceğim büyük bir Türkiye turnesi yapabilmek. İnşallah günün birinde bunu da yapacağım.

Tek Başımıza Dolu Dolu Bir Albüm Olmuş

Senin kendini tek başına hissettiğin anlar olur mu ne zaman kendini tek başına hissedersin ve o duygudan çıkmak için neler yaparsın? Ya da çıkmaya çalışmayıp belki o duyguyu her haliyle yaşamayı mı tercih ediyorsun?

Haberin Devamı

Kendimi tek başıma hissetmediğim zaman dilimi hiç olmadı. Ayakta durmanın ve hayatta kalmanın doğadaki tek yolu güçlü olabilmek ve tek başına güçlü kalabilmektir. Etrafımdaki büyük kalabalıklara aldanmayın, her türlü zor durumda kendi mücadelenizi tek başınıza yürütmezseniz savaştığınız ideal uğruna etrafınızda kimseyi toplayamazsınız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu veciz sözleri ortaokul yıllarımdan bu yana yatak odamın duvarında asılıdır ve tek başıma savaşmam gerektiğini her dönem hatırlatan önemli bir yol göstericidir. “Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin. —
Mustafa Kemal Atatürk

Haberin Devamı

Albümdeki cover'lardan da bahsetmeni isterim. Cover yaptığın parçalar senin için ne ifade ediyor?

Albümde çok tutar aman bunu yapalım diye düşünülmüş bir cover yok. Üç Hürel’den bildiğimiz Bir Sevmek Bin Defa Ölmek Demekmiş ve Sana Değmez şarkıları yıllardır hem dinlemekten hem de her konserimde çalmaktan keyif aldığım şarkılardı. Sezen Aksu şarkısı Gidiyorum küçükken ablamla söyleyip evde mini klip yaptığımız ve eğlendiğimiz günleri anımsatır, ayrıca konserlerimde söylemekten de çok keyif alırım. Bu yüzden kayıt altına alarak bu şarkıların hissettirdiklerine olan bağlılığımı ölümsüzleştirmek istedim.

Tek Başımıza Dolu Dolu Bir Albüm Olmuş

Uzun bir ara girdi yeni albüm için ama müzik sektörü içinde yoğun bir çalışma içindesin. Kendi çalışmaların dışında sektördeki diğer çalışmalarından da bahseder misin?

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanında Milyonfest yapmaya ve ülkemizin festival kültürüne katkıda bulunacak işler yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa’da açtığımız 1500 kişi üstü kapasiteli performans mekanlarımızda müzik eğlence dünyasının önemli isimlerini ağırlamaya, üniversite öğrencilerimizin sosyalleşmesi için güvenilir ve temiz ortamlar yaratmaya devam edeceğiz. Kim bilir belki de önümüzdeki yıl başka illerde de Milyon Performance Hall açma girişimlerimiz olabilir.

Albümden benim için öne çıkan şarkılar Hayat Yorar Bazen, Yangın Yeri, Mevsim Bahar ve Tek Başımıza oldu. Senin için öne çıkan çalışmalar var mı? Tabi ki hepsi emeğinin bir parçası ama biri ikisi biraz daha ayrı bir yerde olur ya…

Hayat Yorar Bazen şarkısı gerçekten yorulmak bilmeyen bir adamın iç sesini en iyi ifade eden şarkı olduğu için özeldir.

Dinleyicinle arana bir daha bu kadar uzun zaman girer mi?

Bundan sonra belki 10 şarkılık albümler yerine tek tek şarkılar yapmaya başlayabilirim. Böylece bekleme süremiz azalır.

Albümden yeni klipler de çıkar mı?

Albümde en az 5 şarkıya klip çekmek istiyorum. Dinleyenlerin beğenisi de bizi yönlendirecektir. Bu konuda dinleyicilerimizin desteğini ve ilgisini bekliyoruz.

 

Yazarın Tüm Yazıları