Bu Bir Dolu Kadehi Ters Tut Yazısıdır

Bu bir 'Dolu Kadehi Ters Tut' yazısıdır. Uzun zamandır yazmayı isteyip en doğru zamanı beklediğim yazılardan biri oldu bu yazı. Hazzı erteleme denir ya benimki de o hesap. 23 Eylül çıkışlı yeni teklileri Sana Bu Kadar Uzakken’i dinledikten sonra o gün bugündür dedim ve işte Dolu Kadehi Ters Tut yazısıyla karşınızdayım. Yerli sahnenin tam bağımsız ikilisi Dolu Kadehi Ters Tut, konserlerindeki enerjileriyle seyircilerini bir dakika oturtmuyorlar. Ben de DKTT konserlerinde tam bir fangirl gibi takılıyorum. Konser boyunca şarkıların hepsine eşlik edip hiç oturmadan dans ediyorum yine de onların sahnedeki enerjilerine yetişemiyorum.

Haberin Devamı

Uğurhan Özay çok iyi bir vokal ve güçlü bir frontman ve Mürsel Oğulcan Ava ile de aralarındaki uyum olağanüstü. İkilinin sahnedeki tüm ekiple şahane bir uyumu var. Trompette Dilan Balkay, geri vokalde Billur Battal da ekibin enerjisini ayrıca yükseltiyor. Onların canlı performanslarını izlerken sahnedeki ve sahne arkasındaki ekibin ne kadar profesyonel ve kendi aralarında uyumlu olduklarını anlayabiliyorum.

Bu Bir Dolu Kadehi Ters Tut Yazısıdır

'Yapma N'olursun' ile elbet unutursun!

DKTT’nin sahnedeki enerjisini sevdiğim kadar eğlenceli, isyankar şarkı sözlerini de seviyorum. Şarkılarında ilişkilerde yaşadığımız acımasız ve komik durumları anlatıyorlar. Mesela DKTT’yi tanıdığım şarkı Yapma N’olursun’dan bahsetmek isterim. Ne diyor şarkıda “Yapma n’olursun bırak o yerimi doldursun bana ihtiyacın olursa sarıl ona elbet unutursun.” Şimdi bu sözlerde hem buz gibi bir gerçek hem umursamazlık hem de küçük bir intikam var. Şarkıyı söyleyip bitirdiğimizde rahatlıyoruz.

Haberin Devamı

'Aldattın mı' ve 'Aldattım' a devam şarkısı yakışır

Yine çok sevdiğim iki şarkılarından daha söz etmek isterim. Aldattın mı ve Aldattım. Aldattın mı’da kahramanımız çaresizce aldatılıp aldatılmadığını öğrenmeye çalışıyor ve bunu acı bir şekilde öğreniyor. Aldatılan kahramanımız daha sonra bunun acısını fazlasıyla çıkarıyor. Aldattım’da onun neler yaptığını öğreniyoruz. Bu iki şarkıya bir devam şarkısı bekliyorum. Önce aldatılan sonra aldatan ve daha neler neler yapan kahramanımızın geçen zamandaki değişimini nasıl birine dönüştüğünü merak ediyorum.

Bu Bir Dolu Kadehi Ters Tut Yazısıdır

DKTT'den etkileyici 'Duvar' yorumu

DKTT, aşk işlerinde içine girdiğimiz vaziyetleri, duygu durumlarını çok doğru tespit edip eğlenceli, umursamaz ve biraz da karşıdakinin de canını sıkmayı ihmal etmeyen sözleriyle dikkatimi çekse de onların bundan çok daha fazlası olduğunu Yangın ve Gitme gibi şarkılarından anlıyorum. Hatta tüm bu eğlence ve enerjiyi yaşadıktan sonra bir köşeye çekilip bu şarkıları dinleyerek sakinleşmeyi seviyorum. Derinlikli aşk şarkılarından oluşan bir albüm yapmalarını çok isterim. Şimdiden sabah akşam dinleyeceğime söz veriyorum böyle bir albüm yaparlarsa. DKTT cover yapma konusunda da ne kadar iyi olduklarını Ezginin Günlüğü 40 Yıllık Şarkılar Albümü’nde söyledikleri Duvar’la göstermiş oldu. Hatta o albümde en sevdiğim yorumların başında gelir Duvar.

Haberin Devamı

Bu Bir Dolu Kadehi Ters Tut Yazısıdır

DKTT, konserlerinde seyirciyi sahne şovlarına dahil etmeyi çok seviyor ve bunda da çok başarılı mesela şarkılarının birinde tüm seyirciden yere çömelmesini istiyorlar ve bütün seyirciler çömelip sonra aynı anda zıplayınca çok renkli ve enerjik anlar yaşanıyor. En son Cheerz Festival’de Franz Ferdinand konserinde onlar da kapanışa doğru şarkılarının birinde seyirciye bunu yaptırdı. Hemen yanımdaki arkadaşıma dönüp “biz zaten bunu DKTT konserlerinde yapıyor ve çok eğleniyoruz” dedim. Bunu da paylaşmadan bu yazıyı bitiremezdim. Gerçi yazı daha bitmedi bir iki şey daha var ekleyeceğim.

Ben DKTT’nin yurt dışında da işler yapacağını düşünüyorum. Herhangi bir şey bildiğimden değil bunu isteyip istemediklerini bile bilmiyorum ama öyle olacağını hissediyorum. Yazının kapanışını en sevdiğim şarkılarını sıralayarak bitireceğim. Birinci sırada Yangın var diğerleri de Yalan, Islansın, Yapma N’olursun, Madem, Aldattın mı ve Aldattım.

 

Yazarın Tüm Yazıları