Z Kuşağı Modası

Yaklaşık 2 milyarlık nüfusuyla dünyayı değişime sürükleyen Z kuşağı 1996-2010 doğumlular olarak bilinirken aynı zamanda 2000 sonrasını da tamamen kapsayabilmektedir. Kısaca şu anda henüz iş hayatına atılmamış genç nesil olarak da tanımlayabiliriz. Google çağı olarak da bilinen Z kuşağı birçok sektörü değişime sürüklediği gibi moda konusunda da bir hayli etkili olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Özgürlükçü ruhları ve teknolojiye bağımlılıkları giyim tarzlarını da değişime uğratarak dejenerasyona sürüklüyor diyebiliriz.  Sıradanlıktan oldukça uzak yeni trendlere hakim ve ben ne giyersem o modadır salaşlığında bir akımdan bahsediyoruz.

Z Kuşağı Modası

Özellikle son zamanlarda gördüğümüz cinsiyetsiz moda tasarımları Z kuşağının da getirdiği bir trend haline geldi. Artık yeni tasarımlar cinsiyetsiz bir tabuyu benimseyerek üretilmekte olup hızla yayıldığını görebilmekteyiz. Defilelerin bir çoğunluğu artık “Cinsiyetsiz” olarak anılmakta.

Z Kuşağı Modası

Haberin Devamı

Geleneksellik de neymiş diyor Z kuşağı ve geleneksellikten çok uzak bir tarza bürünüveriyor. Kural tanımaz bu kuşak moda konusunda hiçbir kurala itimat etmeksizin farklı bir trend oluşturuyor.  Z kuşağıyla birlikte gelen athleisure trendi klasik yapılardan uzak, kalıpların dışına çıkan ve günlük hayatta rahatça kullanılıp sokak stilini konfora taşıyan cinsten bir form taşıyor. Spora giderken kullandığınız parçalarla sokak stilini match ederek bu trende yaklaşabilirsiniz.

Z Kuşağı Modası

Z kuşağının en eğlenceli parçalarından birisi de sanki çamaşır makinesinde solmuşçasına bir görünüme sahip olan batik! Modası adeta geçmeyen, dönem dönem aralıklarla hit olmuş olan batik Z kuşağının da gözde deseni haline geldi.

Z Kuşağı Modası

Beden dışı ürünlere gelirsek yani bildiğiniz üzere oversize. Rahat olmasının yanı sıra hatları belli etmeyişi ile de büyük ilgi topluyor. Bu tip kıyafetlerle daha özgür ve daha kuralsız hissedeceğinizden şüphem yok.

Haberin Devamı

Z Kuşağı Modası

Güneş gözlüklerine şöyle bir bakacak olursak her tip gözlüğün her yüz tipine yakışmadığı teknik açıdan da aşikar. Z kuşağı ile trend olan mini gözlükler yüz tipine uygunluğuna bakılmaksızın popülerlikte üst sıralarda. Dediğimiz gibi bu kuşakta kural ve kriter yok, large.

Z Kuşağı Modası

Her ne kadar zor anlaşılır bir kuşak olsa da dijital bir kuşak olma özelliğini taşıyarak birçok platforma yön veren ve moda dünyasının trendlerini değiştirmeyi hedefleyen Z kuşağı tüm hızıyla etkisine devam ediyor.

Genç kalın, trendlerle kalın, modayla kalın…

Yazarın Tüm Yazıları