M.Ali Aydınlar ve Kaddafi'ler!

TÜRK futbolu kurulduğu dönemden bu zamana kadar içine düştüğü pislik ya örtüldü ya da unutturuldu.

Haberin Devamı

Federasyonlardan kulüp başkanlarına kadar tek adamlık sistemi ile ülkenin vazgeçilmezi olduklarını düşündüler..Düne kadar önemli iş adamları ülkemizi yönetenlere müdahaleye, Futbol Federasyonunu da kulüp başkanları idare etmeye alışmıştı..Ama artık taşlar oynamaya başladı...Kimse vazgeçilmez değildir, ta ki demokratik bir uygulama içine girene kadar!..

Kurumsallaşmadan, kendi medyaları, kendi yayıncı kuruluşları ve kendi yorumcuları ile ülke futbolunu yönetmeye kalkanların sonu her zaman Kaddafi gibi olmuştur. Böyle devam ederse olmayada devam edecektir..Düşünsenize istedikleri gazeteciye istedikleri haberi yazdırıyor istedikleri yorumcuya menfaatleri doğrultusunda müdahalede bulunuyorlar!..

Çok üzülüyorlar..Üzülecekler..Çırpınıyorlar..Hatta bu kadar yaşanan rezalete yüzsüzlüğü elden bırakmıyorlar...Siz değilmiydiniz  bu yaşanan olayların müsebbibi Mahmut Özgener federasyonunda Türk futbolunun çıtası yükseldi, marka değeri arttı diyenler..Demek ki işin içinde iş vardı..Belki herkesin böylesine çirkinlerden haberi vardı da at gözlüğü ile takip edildi. Ya da çok korkuttular kimse sesini ve nefesini çıkaramadı. Onların menfaatini etkileyecek haberler onaylanmadan sayfaya konmazdı..Neyse şimdi herkes kendi işini yapacak da rahat nefes alacağız.

MIŞ MIŞ MIŞ…

Haberin Devamı

Ülke futbolu ve geleceği adına olumlu kararlar alan Futbol Federasyonunu yerden yere vuruyorlar. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine alınmaması neden son güne bırakılmış mış!...

Zaten düşürülme şifreleri günlerce önceden verilmesine rağmen pusuya yatıp "Federasyonu yağlama" içine girenler istedikleri kararlar çıkmayınca şok yaşamalarına anlam veremedim.

İNSANOĞLU ŞAŞAR

Türk futbolu ve Milli takım'a tarih boyunca Haluk Ulusoy ülkemize dünya üçüncülüğü yaşatarak başarı kazandırdı... M.Ali Aydınlar ve yönetimi ise temizlik dürüstlük açısından Türk futbolu için beyaz sayfaların açılmasını sağladı..İnsanoğlu bazen şaşar..Çıkan yasadan çok yayıncı kuruluşun vereceği milyon dolarları düşünenlerin sonu Metris olmamalıydı!...

HESAP SORDU!

Haberin Devamı

Evet, rezalet durum, kulüpleri tek adamlık sistemi ile yönetenlere yakışmıyor..Türk futbolundaki rezilliğin bugüne kadar sorulmayan hesabını M.Ali Aydınlar eline bırakılan bombayı etkisiz hale getirmek için hala çabalıyor..Bu ülkede iş adamları, gazeteciler, emniyetçiler, generaller Silivri'de demir parmaklıkların ardında gün sayarken futbolu yönetenlerin dokunulmazlık zırhı mı var diye sorgulayan yok...

AZİZ NESİN YAŞASAYDI!

Aziz Nesin'in meşhur sözünü Türk futbolunu yöneten ve yorumlayanların bir bölümü için söylediğine inanıyorum. M.Ali Aydınlar "Fenerbahçe yöneticilerine bunu tebliğ ettim. Bu bizim kararımız, yaptırımımız değil, UEFA'nın kararı. Eğer bu kararı almasaydık, hem milli takım, hem diğer kulüp takımları 8 yıl ceza alacaktı. Türkiye'yi riske edecektik, Türkiye ceza alacaktı. Kendileri de bunun farkındaydı. Daha sonra biz yönetim kurulu toplantısı yaparak bu kararı aldık." diyerek ülke futbolunu kurtardığını vurguladı.

Haberin Devamı

UEFA İstanbul'a geliyor Savcı Mehmet Berk ile görüşüyor...Yandaş medya ne yazacağını ne yapacağını şaşırıyor..Beyler Dünyanın tüm ülkeleri ve kulüpleri gibi Türkiye'nin futbolda UEFA'ya bağlı olduğunu unutmayın.."

JUVENTUS’A ACIMADILAR

Dünya futbol arenası İtalya'da Juventus'a acımadılar, Yunanistan'da iki takım düştü..Ama ülkemizdekilerin jetonu düşmedi!.Türkiye artık muz cumhuriyeti değil..

KİM BU MENFAAT GRUPLARI

Aydınlar'ın hukuka uygun hareket ettiklerini haykırırken "Bu süreçte herkesin yardım etmesini bekleyip isterken, maalesef bu süreçten yararlanmak isteyenler var" diyerek belirli bir kesimin menfaat sağlamak istediğini vurguladı...Acaba kim bu menfaat grubu..

Haberin Devamı

BAŞBAKAN R.TAYYİP ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

M.Ali Aydınlar'ın böylesine cesaretli durmasının perde arkasındaki güç ise hiç şüphesiz Başbakan R.Tayyip Erdoğan.."Kulüp başkanları taraftarlarına ve kulübüne sahip çıksınlar yoksa bedelini öderler" sözünü kimse dinlemedi..Ve kaos, şike, teşvik için bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği adalet düğmesine basılınca akla karalar ortaya çıktı..

BIKTIM AMA UMUTLUYUM

Ben yıllardır iğrenç futboldan ve sonucu belli olan sonuçları izlemekten bıktım..Hiç olmazsa çocuklarımız temizlikten nasiplerini alsınlar..Ben gelecek için umutluyum..Şimdi yandaş yorumcular, kalemşörler, küsecekler, üzülecekler ama unutmayın medyada pırıl pırıl hiç bir menfaat gözetmeksizin yüreğini ortaya koyacak yüzlerce emekçi önlerinin açılmasını bekliyor. Ve temiz bir dünya için çalışmaya hazırlar..Ben dahil herkesin yeri dolar. Yeter ki, adaletli ve temiz düşünceler oluşsun..

Haberin Devamı

8 YILLIK MAHKUMİYETTEN KURTARDI

Evet bende yandaş medya gibi çok sıkıldım Avrupaya rezil olmaktan, birazda Kafkaslara, Ortadoğuya rezil olalım!...

Helal olsun M.Ali Aydınlar'a ve yönetimine soyadı gibi aydınlık bir karar aldı sancısı sadece bu yıl çekilmesi sağlayarak Türk futbolunu 8 yıllık mahkumiyetten kurtardı. Futbol tarihinde böylesine yaşanan kirliliklere bugüne kadar kimse sesini çıkarmamıştı..Çıkarmaya kalkanlarıda yaşatmadılar...

Hiç olmazsa Türk futbolu yaşasın...

 

Yazarın Tüm Yazıları