Ligin kralları

M.United en çok tıklanan takım olurken, C.Ronaldo, Yılın Futbolcusu seçilen Messi’yi geride bıraktı.

Haberin Devamı

NBA’de Kobe Bryant zirvenin hakimi oldu. Lebron ikincilikte kaldı. İkili bir çok takımı da solladı.

Eğlenmek, tuttuğunuz takımın rakiplerini yenmek ve bilgi almak artık çok kolay. Sanal alemde bunlar rahatlıkla gerçekleşirken, NBA.com bu konuda başı çekiyor… Her takım için geçerli olan duvar kağıtlarından, maç özetlerine, sezon öncesi ve içi bilet satışları bilgilerinden, dergi ve makalelere kadar çok şey sizi bekliyor. Kulüplere ait sitelerin, NBA.com sayfasının altında bulunması erişim açısından kolaylık sağlıyor. Fakat bir de dezavantajı var, araştırmacılar için. Alexa’dan (reyting sıralamasını çıkaran servis) hangi sayfanın kaç kez tıklandığını, hangi ülkelerden daha yoğun ziyaret olduğunu göremiyorsunuz. Yine de, en güvenilir adres NBA’in resmi internet sitesi.

Haberin Devamı

Hidayet devleri SOLLADI

1- Kobe Bryant
2- LeBron James
3- Allen Iverson
4- Tracy McGrady
5- Carmelo Anthony
6- Dirk Nowitzki
7- Kevin Garnett
8- Hidayet Türkoğlu
9- Dwight Howard
10- Tim Duncan

Oyuncular kategorisinde ise birinci sırayı malumunuz Kobe Bryant hazretleri çekiyor. Hemen arkasından ise başka bir “kral” geliyor; LeBron James... Bu iki ismin internet sayfaları birçok NBA kulübünden daha fazla ziyaret edilmiş. Bizim adımıza güzel bir görüntü de mevcut sıralamada; Hidayet de ilk 10’a girip Shawn Marion, Paul Pierce, Jason Kidd, Yao Ming ve Lamar Odom başta gibi bir çok ismi geride bırakıyor.

Birinci belli ikinci kim?

1- Los Angeles Lakers
2- Cleveland Cavaliers
3- Boston Celtics
4- Toronto Raptors
5- Houston Rockets
6- Phoenix Suns
7- Miami Heat
8- New York Knicks
9- Dallas Mavericks
10- Chicago Bulls

Alexa’nın son 3 ay verilerine göre, basketbol kategorisinde en çok Lakers’ın sitesi ziyaret edilmiş. Hemen arkasından Cleveland Cavaliers geliyor. NBA kulüpleri arasındaki sıralama Alexa’nın istatistiklerine şöyle yansıyor; Google’ın arama istatistiklerine baktığımızda ise, son 3 ay içerisinde “Gilbert Arenas” yazıp oyuncu hakkında bilgi arayanlar önceki aylara göre tam %450 oranında artmış. Bunun sebebi muhtemelen meşhur silah davası. Kulüpler bazında ise, Google’a sorduğumuzda bize birinci sırada Cleveland’ın olduğunu söyledi. Google’da son 3 ayda %60 daha fazla aranan Cleveland’ın ardından ise Suns, Lakers ve Celtics geliyor.

Üzgünüm MESSi

Haberin Devamı

1- C. Ronaldo
2- David Beckham
3- Ronaldo (Ronaldo
Luis Nazario Da Lima)
4- Zlatan İbrahimoviç
5- Michael Owen
6- Lionel Messi
7- Carlos Vela
8- R.Van Nistelrooy
9- Kaka
10- Ronaldinho

Yine Alexa’nın son 3 aydaki verilerine bakarsak, futbolcular kategorisinde birincilik Portekizli Cristiano Ronaldo’ya gidiyor. Yılın Futbolcusu Ödülü’nü bu yıl Messi’ye kaptıran ve bir hayli bozulan Ronaldo ise bu tabloda en çok dikkat çeken isim. İlk 10’da tam 4 tane Ronaldo adına kurulmuş internet sitesi yer alıyor. David Beckham da, sürekli güncellenen ve oyuncu hakkında birçok bilgi barındıran “fan page (hayran sayfası)” ile 2. sırada.  Beckham’ın hayran kitlesi Uzakdoğu ağırlıkta olurken Ronaldo’yu sevenlerin büyük çoğunluğu İspanya, Meksika, Venezuela ve Kolombiya’da yaşayanlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Zirvedeki Şeytan!

1- M.United
2- Arsenal
3- Liverpool
4- Real Madrid
5- Inter
6- Chelsea
7- Barcelona
8- AC Milan
9- Galatasaray
10- M.City

Futbol kulüplerinin Alexa’daki rakamlarına baktığımızda birinci sırada Kırmızı Şeytanlar (Manchester United) var.
Manutd.com’un ziyaretçi dağılımı yüzdelerine göre başlıca şu ülkelerden geliyor; İngiltere %20.4, Malezya %6.7 Nijerya %6.4, Hindistan %6.2, ABD %5.2 Manchester United’ın hemen arkasında Arsenal var.
Önceki aylara göre %6 daha çok ziyaret edilen Arsenal’in resmi sitesi Arsenal.com’un geride bıraktıkları ise sırasıyla; Liverpool, R.Madrid, Inter ve Chelsea... G.Saray’ın resmi yayın organı Galatasaray.org da birçok Avrupa devini sollayıp 9. sıradan listeye giriyor.
Türkiye’deki kulüplerin kendi aralarındaki sıralamaya baktığımızda Galatasaray yine önde gidiyor ve ikincilik Beşiktaş’a ait. Üçüncülükte ise Fenerbahceworldwide.org yer alıyor. Hemen arkasında da kulübün resmi internet sitesi Fenerbahce.org var.

Yazarın Tüm Yazıları