Ligin bitişi

Varsa UEFA Avrupa ligi yoksa Ziraat Türkiye Kupası. Bana göre Beşiktaş, dün akşam oynadığı maçla ile süper toto süper ligine havlu atmıştır. Play -off' a katılsabile, bu kadar puan farkından dolayı şampiyonluğu yakalayamaz.

Türkiye' de yıldızlarla dolu bir kadronun neredeyse çeyrek maliyeti ile oluşan bir takıma nasıl kepaze olduğunu hepimiz seyrettik. Trabzonspor 3 puanı sonuna kadar hak etti. Biraz dikkatli ve son pasları düzgün kullansalardı maç belki de çok çok farklı bitebilirdi. Burak Yılmaz dün akşam bir tane atarken, net 3 tane de kaçırdı. Bu Burak sadece ama sadece Anadolu' da ki bir takımda yıldız olabilir yoksa söner gider. Kimse kendini kandırmasın, bana göre o kaçırdığı gollerle Burak nasıl bir golcü olduğunu dün akşam gösterdi.
 
Trabzonspor maçı istedi ve kazandı. Bazen istemek yetmeyebilir ama kazanmak adına sahada herşeyi yaptılar. İki pas yapamayan Beşiktaş' a inat kazandıkları her topu iyi kulladınlar. Volkan Şen ve Olcan sahanın yıldızlarıydı. Trabzonspor defansına neredeyse 90 dakika boyunca iş düşmedi. En çok Tolga' ya üzüldüm. Çocuk kalede buz kesti. İnanın Şenol hoca kaleciyi oyundan çıkarıp yerine bir forvet bile alsaydı, dün akşam hiçbir şey değişmezdi.
 
Bu takımın 2 tane mimarı vardır. 1. si eski başkan Yıldırım Demirören, 2.si ise Carlos Carvalhal' dır. Yıldırım Demirören artık Beşiktaş' ın başında değil ve çok fazla hakkında konuşmak artık doğru da değil. Sn. Demirören iyi yada kötü Beşiktaş' a hizmetini tamamladı ve gitti. Fakat konu Carvalhal olunca içim acıyor. Bir adam bir takımı ancak böyle mahveder. Ekrem' i sol açık, Toraman' ı aylardır sağ bek oynatıyor. Sidnei stoper, Ersan Gülüm' ü defansın solunda oynatıyor. İnanın bilgisayarlarda ki futbol oyunlarında bile Beşiktaş' ı bu şekilde dizemezsiniz, kuramazsınız. Bilgisayar hat verir. Ama Carvalhal hata vermiyor. Neyin peşinde kendisi acaba ? Kovulursa alacağı tazminatımı düşünüyor ? Yoksa takımı gasp ederek Portekiz' lilerin gitmesine ön ayak mı oluyor. Yazıklar olsun. Dün akşam ki Beşiktaş' tan utanıyorum. Futbol adına sahada tek bir varlık bile gösteremeyen tüm Beşiktaş' lı oyuncuları kınıyorum. Aldığınız o paraları hak etmiyorsunuz ama sizin de zaten böyle bir amacınız da yok.
 
Dün akşam Beşitaş adına tek güzel şey yine seyirciydi. Bu sezon devamlı sahası kapanan Beşiktaş' ın tribünlerini yine yavru kartallar ve kartaliçeler doldurdular. Maçın başından sonuna kadar takımına destek verdiler. Onları yürekten alkışıyorum. Beşiktaş' lı oyuncuların giydiği o formaları bizim kartaliçelerimize giydirseydik en az onlar kadar onlarda oynarlardı.
 
Giden gitti, önümüzde ki maçlara bakalım diyecem ama tünelde en ufak bir ışık görülmüyor. Beşiktaş' ı ve bizleri kararttınız. Ruhumuzu daralttınız. Sizlerin yüzünden başımızı öne eğdik. Sizleri affedebilmemiz için Atletico Madrid maçı bir fırsat. Umarım dün akşam ki futboldan ders çıkarıp, Uefa maçında böyle saçma sapan işler yapmazsınız.
Yazarın Tüm Yazıları