Bu bir ev hapsi değil, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için bir seçim

Biliyorum gündem tatsız ve uzun süredir ne zaman bir toparlanıp ilerlemek istesek sanki yeni bir haber alıyoruz. Ancak yine de güçlü durmamız ve bu günlerin de gelip geçici olduğunu hatırlamamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Evde kalıp biz risk grubunda olmasak bile sevdiklerimizi koruduğumuz bu günlerde kendimizi televizyona, Youtube videolarına, dizi & filmlere ya da sosyal medyaya kaptırmamız çok olası. Oysa yapabileceğimiz bir sürü şey var.

Sosyal medya yerinde ve dengeli kullanıldığında müthiş bir bilgi kaynağı, bu günlerde birçok hesap takipçilerine umut ve ilham olmak amacıyla evde yapılabilecek farklı aktiviteleri, günlük spor rutinlerini paylaşıyor. Müzisyenler canlı yayınla online konserler vererek herkesin moralini yüksek tutma konusunda ellerinden gelen desteği vermeye çalışıyorlar.Bu bir ev hapsi değil, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için bir seçim
Ben de Instagram hesabımda evde yapılabilecek 10 öneriyi paylaştım. Bunlardan biri tanesi hatta ilki hazır evdeyken sadeleşmek için ilk adımları atmak, bir tanesi de not alıp ya da kaydedip bir gün yaparım dediğiniz tariflere el atmak.

Haberin Devamı

Evde geçirdiğimiz bu 4 gün içinde ben de 2 yeni tarif denedim. Zaten evdeyiz ve can sıkıntısından kendimizi comfort food denen bizi (kısa süreliğine) iyi hissettirecek abur cuburlara yönelmeye meyilliyiz o yüzden ben tariflerimi sağlıklı alternatiflerden seçtim. Evde kalacağımız sürenin belirsiz olduğunu ve beslenmenin bağışıklık üzerindeki etkisini düşünürsek ne kadar sağlıklı beslenirken o kadar iyi.

Biri Ezgi Özanlar’ın 3 malzemeli kurabiye tarifi diğeri ise Sema Özpekmezci’nin Banana Bread / Muzlu Ekmeği.

Çok temel bir şekilde yapım aşamalarını ve malzemeleri paylaşıyorum.

İlerde yapacaklarımı ise listeledim bile, peki sizin hep yapmak isteyip de bir türlü el atmadığınız tarifler neler?

Bu bir ev hapsi değil, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için bir seçim

Muzlu Kek:

2 olgun muz, yarım bardak süt, 2 yumurta, 3 kaşık karabuğday unu, 1,5 kaşık Hindistan cevizi unu, çay kaşığı ucuyla karbonat, 2 avuç iri kıyılmış ceviz, bol tarçın, 1 yemek kaşığı zeytin yağı. Üzerine de süslemek için bir muz.

160 derecede, 45 dk (ben 40. dakikadan sonra içine bir kürdan batırarak test yaptım)

Haberin Devamı

 Bu bir ev hapsi değil, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için bir seçim

Tahinli Kurabiye:

1 su bardağı keçiboynuzu unu, 1 çay bardağı tahin, 1 yemek kaşığı ham kakao (ben ölçüleri kahve fincanına uyarladım)

180 derecede 10 dakika.

Şimdiden afiyet olsun.

Instagram: @turkisiminimalizm

Yazarın Tüm Yazıları