Kuşlar bayrak oldu

Güncelleme Tarihi:

Kuşlar bayrak oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:25

Kültür Bakanlığı tarafından Mersin’de 1994’te yaptırılan seramik Özgürlük Anıtı’nda yer alan kuş figürleri geçen ay sökülerek boyayla Türk bayrağına dönüştürüldü.

Haberin Devamı

RESSAM ve heykeltıraş Gencay Kasapçı’nın 1994’te yaptığı Mersin Adnan Menderes Bulvarı Göçmen Kavşağı’nda bulunan 270 santim çapındaki Özgürlük Anıtı, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı peyzaj düzenlemesinin ardından yok oldu. Seramik kuşların söküldüğünü yerine Türk bayrağı boyandığını gören 81 yaşındaki sanatçı, kendisinden habersiz yapılan müdahaleye tepki gösterdi.

Kuşlar bayrak oldu

KUŞLAR KIBRIS’A SELAM VERİYORDU

Birkaç kez Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’a ulaşmaya çalışıp girişimleri sonuçsuz kalınca, kendisine geçen ay bir mektup yazdı. Mektubunun başında Kocamaz’a görevinde başarılar dileyerek şöyle dedi: “Heykel Kıbrıs’a bir selam niteliğinde olacaktı. Ben de özgürlüğü temsil ettiğini düşünerek kuşları kullandım. Seramikler bin 200 derece de pişirildi. Böylece havanın sıfırın altına inmesine de dayandılar.”

Haberin Devamı

Kuşlar bayrak oldu

9’LUK DEPREME BİLE DAYANIKLIYDI

“Deprem düşünülerek kaide 9 şiddetine dayanıklı yapıldı. Ama gösterdiğim özen gösterilmedi. Haberim olmaksızın kuşların tümünün söküldüğünü gördüm. Önceki belediye Portakal Anıtı heykelimi kaldırdı. Bu belediye de Özgürlük Anıtı’nı yok etti.” Ressam Kasapçı mektubun ardından da kendisine yanıt gelmediğini söyledi. Bunun üzerine aradığımız Mersin’in Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, durumdan haberdar olmadığını anlattı:

BANA DA ‘ARAÇ ÇARPTI’ DEDİLER

“İlk defa duyuyorum. Bilseydim müdahale ederdim. Hoca Hanım kabul ederse heykeli yeniden yaptırmak isteriz. Anıta bir araç çarpmış, arkadaşlar da onu kaldırmışlar. Hatta bayrak koymuşlar. Ben ‘Burada şey yok mu’ dediğimde ‘Araç çarptı’ dediler.”

Kuşlar bayrak oldu

Haberin Devamı

O HEYKELİ BEN DE ÇOK SEVERDİM

SANATÇI Gencay Kaptan’la görüşmek istediğini söyleyen Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz şunları anlattı: “Beni Tarsus’ta iken ‘heykelci başkan’ ilan ediyorlardı. Sanata benden duyarlı kimse olamaz. Bugün bunu duyunca, arkadaşlara da bir sürü fırça attım yani. Bu heykel gidip gelirken gördüğümde benim çok da hoşuma giderdi. Çok da güzel bir heykel, kuşların, martıların serbestçe koştuğu, uçtuğu bir görüntü”. - Şehriban OĞHAN

KAZA OLUNCA DEĞİŞTİRDİK

BASIN Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hamit Küçükbatır da “Söz konusu kavşakta bir süre önce anıta bir motosiklet çarptı, bu nedenle yeni düzenlemeye gidildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!