Kulüpler zor durumda

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler zor durumda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 14:48

Futbol Ligleri devre arasına girmeye hazırlanırken, Başkent takımları stat sorunu ile bir kez daha karşı karşıya kaldı. 19 Mayıs Stadı’nı kullanan Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile Cebeci İnönü Stadı’nda maçlarını oynayan Hacettepe ve Altındağ Belediye kulüpleri, ikinci yarı öncesi beklemeye geçmiş durumda.

Haberin Devamı

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) uzmanlarının 2012’de ‘çürük’ raporu verdiği Cebeci İnönü Stadyumu’nun yıkılıp yerine AVM ve otopark yapılacağı söylentileri rafa kalktı. Stadın bulunduğu alan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na devredilirken, TOKİ tarafından da öğrenci yurdu yapılması düşüncesi ile Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) verildi. Geciken bu devir işlemi, kısa süre önce tamamlandı, yurt yapılması çalışmaları da hız kazandı.
Hacetetpe ve Altındağ Belediye Spor Kulüplerinin kullandığı Cebeci İnönü Stadı’nın, güvenlik sertifikası, ilk devre maçlarını kapsadığı için, bu süre önümüzdeki günlerde dolacak. İki kulübün, bu statta maçlarını oynamaya devam etmesi için Ankara Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik sertifikasını yenilemesi gerekiyor. Devir işleminin tamamlanmış olması ve yeni güvenlik sertifikasının verilmemesi riskini göz önünde bulunduran ve mağduriyet yaşamak istemeyen kulüpler, yeni arayışlara geçerken, bu konuda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Futbol Federasyonu yetkililerinden destek ve ilgi bekliyor.
İki takımın, sezonun ikinci yarısında iç sahada oynayacakları maçlar, Futbol Federasyonu internet sitesinde farklı düzenlenmiş durumda. Hacettepe için 19 Mayıs Stadı gösterilirken, Altındağ Belediyespor’un maçlarını oynayacağı stat bölümü boş görünüyor.

Haberin Devamı

19 MAYIS STADI’NIN DURUMU DA BELİRSİZ

2017-2018 futbol sezonu başlamadan önce, 19 Mayıs Stadı’nın yıkılması gündeme gelmiş, girişimlerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın talimatı ile Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün, devre arasına kadar maçlarını, bu statta oynamalarına izin verilmişti. Bu dönemde, yapımı süren Eryaman Stadı’nın, ikinci yarı ile birlikte hazır hale geleceği, takımların bu stada kaydırılacağı ifade edilmişti. Eryaman Stadı’nın devreye girmesi için belirlenen takvimin uzayacak olması, sıkıntıyı büyütecek gibi duruyor.
Futbol Federasyonu kurallarına göre bir stadı en fazla iki takım kullanabiliyor. Hacettepe kulübü, stat konusunda yaşanan sıkıntıyı aşabilmek ve 19 Mayıs Stadı’nda ikinci yarı maçlarını oynayabilmek için, Futbol Federasyonu yetkilileri ile temasa geçmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

HENTBOL DA ETKİLENECEK

Cebeci İnönü Stadı ile ilgili bu gelişmeden, hentbol branşı da olumsuz yönde etkilenecek. Tesis alanı içinde yer alan Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nun da bu kapsamda yıkılacağı, gelen bilgiler arasında. Yetkililer, Ankara’daki tüm hentbol alt yapı takımlarına ve okul maçlarına hizmet eden salonun kullanılamayacak olmasının, hentbol branşına büyük darbe vuracağı görüşünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!