Kırmızı - Lacivert renklerin belalısı değil, sevdalısı bir topluluk için yola çıktılar

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR... Kirlenen dünyada en saf, en temiz onlar... Sporda da öyle... Gençlerin, çocukların içinde olduğu her şey kirlenmemiş en parlak haliyle duruyor. Hafta sonu biz de her şeyden, kirlenen, çirkinleşen dünyadan ve gündemden uzaktaydık. Altınordu Spor Kulubü’nün düzenlediği U12 Cup’taydık. Dünyanın her yerinden 10 kulüp ve 156 genç futbolcuyla Altınordu’nun Selçuk Efes Tesisleri’nde centilmenliğin en güzelini, futbolun en temizini izledik. Seyit Mehmet Özkan önderliğindeki Altınordu, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de daha da çok konuşulacak, projeden öte bir felsefeyi hayata geçiriyor. “Her şey futbol değil” gözüyle bakıyorlar, “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” yetiştirmek için uğraşıyorlar. Altınordu için her şey saha, futbol demek değil. Bir de yeşil sahanın dışında yaptıkları projeler var. İşte onlardan biri de Altnordu Fikir Atölyesi, yani ALFA.

Haberin Devamı

Sadece futbol değil
Birbirinden önemli sosyal projelerin altına imza atan Altınordu’nun özellikle Uluslararası U12 Cup’ta öne çıkan ALFA Grubu’nun belkemiğini ise dört kadın oluşturuyor. Kısa adı ALFA olan Altınordu Fikir Atölyesi, bundan tam bir yıl önce ortaya çıktı. Kırmızı-lacivertli kulübü gençler, üniversite öğrencileri, iş dünyası ve farklı sektörlerin temsilcileriyle bir araya getirmek için kurulan ALFA, erkek egemen futbol sektöründe dört kadının geliştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiriyor. Selçuk Efes’teki 2. Uluslararası U12 Cup’ta ALFA’nın dört kahramanı Elif Savut, Gonca Kızılgüneşler Hisli, Derya Solak ve Sabahat Aktuğ’la bir araya geldik, ALFA’nın sırrını konuştuk.

Kırmızı - Lacivert renklerin belalısı değil, sevdalısı bir topluluk için yola çıktılar

Soldan sağa: Derya Solak - Elif Savut - Sabahat Aktuğ - Gonca Kızılgüneşler Hisli

En büyük şansımız
Farklı sektörlerden gelen ALFA’nın üyelerinden Gonca Kızılgüneşler, iş dünyasının tekstil temsilcilerinden. Halk oyunları eğitmeni Derya Solak, öğretmenlerle Altınordu’yu buluşturuyor. Üniversitede öğrenimini sürdüren Sabahat Aktuğ, öğrenci-kulüp ilişkilerinden sorumlu olarak görev yaparken, Elif Savut ise halkla ilişkiler sektörünü temsil ediyor.
Altınordu’nun efsane ismi Hikmet Orhunbilge’nin oğlu Barış’ın başkanlığındaki ALFA’nın kadın üyeleri neler yaptıklarını anlatırken, heyecanları yüzlerinden okunuyor: “Kırmızı-lacivert renklerin belalısı değil, sevdalısı bir topluluk yaratmak için yola çıktık. İlk işimizi geçen seneki U12 Cup’ta Yunan öğrencilere Efe kıyafetleri giydirip zeybek oynatarak yaptık. Kulübümüzün, üniversite şenliklerinde yer almasını sağladık. İzmir Fuarı’ndaki Altınordu Çocuk Kulübü’nü kurduk. Down Sendromlular +1 Şenliği ve Sömestr Cup gibi organizasyonlardaki eğlenceleri düzenledik. Twitter’da Okumuş Şeytanlar Grubu’nu kurarak etkili bir genç nüfus iletişimi sağladık. ‘Atakan’ maskotunu yarattık. En büyük şansımız, her projemize ‘Evet’ diyen Seyit Mehmet Özkan gibi biriyle birlikte yürümemiz.”

Haberin Devamı

Kırmızı - Lacivert renklerin belalısı değil, sevdalısı bir topluluk için yola çıktılar

Üyelerin hepsi gönüllü
“Altınordu yaşayan bir organizma. Sağlıklı büyüyebilmesi için toplumun her kesini kucaklaması ve beslenmesi gerekiyor” diyerek, ekliyorlar: “Bizler de kendi tecrübelerimizi kulüp yönetimine aktararak, geliştirilen projelere ön ayak oluyoruz. Erkek egemen bir sektörde olmamıza rağmen, bugüne kadar ortaya güzel işler çıkardık. Hepimiz gönüllüyüz, hiçbir beklentimiz olmadan çalışıyoruz. Bir araya geldiğimizde müthiş beyin fırtınası yapıyoruz. Sanıyoruz, ülkemizde kulüp için çalışan böyle bir gönüllü grubu yok. Altınordu büyüdükçe ALFA da büyüyecek ve çok yakında belki de İzmir’in en önemli gönüllü grubu olacak.”
Altınordu Fikir Atölyesi’nin diğer üyeleri ve sektörleri ise şöyle: Ali Özdemir (öğretim üyesi), Onur Doğan (öğretim üyesi), Bahadır Ulugöl (sigortacı), Ali Özerinç (otomotiv&inşaat), Hakan Orhunbilge (inşaat mühendisi), Ertürk Arslan (inşaat mühendisi), Caner Saran (maden mühendisi), Barış Şeref (öğretim üyesi), Ali Ergöçmez (gazeteci), Özgür Özgürengin (gazeteci).

Haberin Devamı


HAGİ’DEN YORUM:

Hayattaki en güzel yatırım çocuklara yapılan yatırımdır

Kırmızı - Lacivert renklerin belalısı değil, sevdalısı bir topluluk için yola çıktılar

ALTINORDU 2. Uluslararası U12 Kupası’nın açılışına katılan Galatasaray’ın efsane oyuncusu George Hagi ile kısa bir sohbet yaptık. Altınordu, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un yanı sıra Almanya’dan Hoffenheim, Fortuna Dusseldorf, Hollanda’dan Twente, Brezilya’dan Futbol Talentos Sao Paolo, Danimarka’dan Brondby ve Romanya’dan Hagi Football Academy takımlarının katıldığı organizasyonda sadece futbol değil, ALFA tarafından hazırlanan futbol köyü de dikkat çekti. Çocuklar, yumurta taşımadan halat çekmeye, portatif sahada maçtan çuval yarışına kadar birçok etkinlikte hem eğlendi, hem de birbiriyle dost oldu. 156 sporcunun bir saatte ALFA katkılarıyla hazırladıkları folklor gösterisi ise şahaneydi. Hagi’nin turnuvayla ilgili yorumu da şöyle oldu: Değişik ülke takımlarıyla oynuyorlar. Büyük bir gelişim gösteriyorlar. Tecrübe kazanıyorlar. Bizim zamanımızda böyle turnuvalar organize edilmiyordu. Biz daha çok kendi aramızda yapıyorduk. Altınordu da burada önemli bir iş yapıyor. Mehmet Bey’in (Seyit Özkan) yaptığı iş sabır gerektiren bir iş, benim de yaptığım gibi. Hayatta böyle sosyal işler de yapmamız gerekiyor. Sadece baskı ve stresle olmaz bazen çocukların yanında da olmak gerekiyor. Çocuklar en gerçek onlar. Hayattaki en güzel yatırım çocuklara yatırımdır.”

Yazarın Tüm Yazıları