Kerem-Cevher

BEŞİKTAŞ Cola Turka maça Ergin Ataman’ın gelmesinin getirdiği pozitif ivmeyle konsantre bir şekilde başlarken, Efes Pilsen tarafında ise yeni yasayla bir dahaki yıl yola devam edememe kararının negatif psikolojisi vardı.

Ve bu psikoloji maçın 3 periyoduna damga vurdu. Beşiktaş, maça kötü başlasa da derli toplu basketboluyla hemen hamlesini yapıp kontrolü aldı. Gözlemlediğimiz bir başka nokta; Allen Iverson’ın ülkemize geldiğinden beri en verimli maçlarından birini oynadığı oldu.

Maçın uzatma bölümü de dahil iki takımın sahada gösterdiği performans, gerçekten bir derbiye yakışır nitelikteydi. Ancak maçın sonunda Efes Pilsen’in yaptığı atak ve dördüncü geri geliş, lacivert beyazlılara galibiyeti getirdi.

Kadronun önemi

7 kişilik dar kadrosuyla ve Ergin Ataman’ın katkısıyla Beşiktaş Cola Turka, ileriki günler için olumlu sinyal verirken, Efes Pilsen koçu Perasovic’in maçın sonunu daha savunmacı bir beşle bitirmesi galibiyette önemli etkenlerden biriydi.Oldukça yorulan Beşiktaş, maçın sonunda yaptığı bireysel hatalarla kaybederken, Efes Pilsen ise kadro derinliğinin avantajını yaşadı. Mükemmel seyirci ve hakem yönetimi, ligimizin bu önemli karşılaşmasına katkı yapan bir diğer pozitif faktördü. Son olarak da Efes Pilsen’den Kerem Gönlüm’ün, Beşiktaş’tan Cevher Özer’in performansları, Türk oyuncuların takımlarındaki ağırlığı açısından dikkat çekici bir örnek teşkil etti.
Yazarın Tüm Yazıları