Kaza oldu!

ACABA Sivasspor olmasaydı, bu lig nasıl olurdu? Heyecan duyulur muydu, keyif alınır mıydı, nefesler tutulur muydu?

Sanmıyoruz.

Sivasspor, Türk futboluna büyük bir çekişme, müthiş bir mücadele getirdi. Son iki sezondaki inanılmaz performansı ile gönüllerde ayrı bir yer edindi.Her futbolseverin, Sivasspor’a bir şükran borcu olduğunu düşünüyoruz.

Yarınlarda şampiyon olmasa da, kupaları almasa da, yüreği futbol için çarpan herkesin kucak dolusu sevgisini topladı. Bu anlamlı mücadele için ne yazılsa azdır. Sadece şu kadarını belirtelim, iyi ki Sivasspor var.

Süper Lig’in zirvesindeki şaheser tablo ve olağanüstü heyecan, Bülent Uygun ve öğrencilerinin imzasını taşıyor. Elbette ki, bu zorlu maratonda ayakta kalabilmek ve her mücadeleden sağlam ayrılabilmek öyle kolay olmuyor.

Ne de olsa, kurtlar sofrası. Herkes birbirini yiyor.

Eğer dün Konyaspor, Mihajlov’un ayağından o müthiş fırsatı kaçırmasa, Sivasspor henüz 16. dakikada yenik duruma düşebilirdi.

Ama sadece 4 dakika sonra Tum’un bomboş durumda topu direğe nişanlaması da Sivasspor adına büyük talihsizlikti.

Gezer’in hataları

33. dakikada Sylla’nın, Mustafa Er’in ayak bileğine doğru yaptığı acımasız operasyon ise Bünyamin Gezer tarafından nedense es geçildi.

İkinci yarıda da Veysel ve Tum, takımlarının kaderini belirleyecek önemli fırsatları kaçırdılar. Balili’nin kafa vuruşunun üst direğin içinden dönmesi, belki de şampiyonluk unvanını döndürecek nitelikte önem taşıyordu.

Maçın bitimine 2 dakika kala Cihan’ın, ceza alanı içinde kaleci Petkoviç tarafından düşürülmesine Bünyamin Gezer’in "devam" demesi, ligin altını ve üstünü değiştirecek derecede büyük hataydı.

Ne dersiniz, bu penaltıya göz yuman Gezer, ligin kaderini de belirlemedi mi?

Sivasspor dün alacağı bir galibiyet ile ligde ve kupada önünü daha iyi görebilecekti. Direksiyonu bırakmayacaktı. Arka koltuğa geçmeyecekti. Bunun için de azami dikkat gerekiyordu.

Sonuçta ne oldu?

Sivasspor kaza yaptı.

Direksiyona Beşiktaş geçti.
Yazarın Tüm Yazıları