Kararlılık ve sertlik

BÖYLESİNE tek maçlık mücadelelerde hedefe ulaşmanın yolu kararlılıktan geçer. Ligde çekiştiği ve yenildiği rakibi Türk Telekom’u yenmeyi kafasına koymuş Fenerbahçe Ülker, dünkü kupa mücadelesinde hedefine ulaştıysa da bunun ana nedeni sarı lacivertli basketbolcuların büyük kararlılık içinde verdikleri mücadeleydi.

Aydın Örs, sezon başından beri bu takıma, iyi savunma yapmanın şart olduğunu anlatıyor. Belli ki, onun ısrarları sonuç vermiş. Sezon başındaki savunma yapmayan ve oyuncuların bencilliğinin ön plana çıktığı Fenerbahçe Ülker gitmiş, yerine, birbiriyle yardımlaşarak savunma yapan ve bireysel egolarını bir kenara bırakmış yıldız oyuncular gelmiş.

Savunma kazandırdı

İşte bu yapı Fenerbahçe Ülker’in hem ligde hem kupada başarılı oluşunun en önemli göstergesi. Sezon başında takım olmadığını eleştirdiğimiz sarı lacivertli ekip şimdi her bakımdan organize olan ve rakibini sertliğiyle sindirebilen bir kimliğe bürünmüş. Fenerbahçe Ülker’in en önemli oyuncusu ise takımın beyni durumdaki Willie Solomon. Bu oyuncu çıldırmayıp, disiplinle arkadaşlarını yönettiği anda Fenerbahçe Ülker her istediğini yapabiliyor. Dün de kritik noktalarda sahne alan Solomon, Fenerbahçe Ülker’in maçı kazanmasındaki önemli etkenlerden biriydi.

Ayrıca, 17 ribaund alıp, bunun yanına da 12 sayı ekleyen Mirsad bir başka öne çıkan isim olarak gözüktü. Ancak Fenerbahçe Ülker’in maçı kazanmasındaki en önemli faktör geri düştükleri son anlarda yaptıkları kararlı ve sert savunma idi. Bu sert savunmaya karşılık veremeyen ve Tutku’nun dışında skorer çıkaramayan Türk Telekom’un inançlı mücadele veren Fenerbahçe Ülker karşısında kazanması da zordu.

Son olarak hakemlerin de çok hata yaptıklarını söyleyelim.
Yazarın Tüm Yazıları