Kalite kazandı

BEŞİKTAŞ ve Galatasaray, büyüklüğünden hiç bir şey kaybetmez. Ama futbolcular, takımları küçültürler. Beşiktaş’ı analiz ederken, karşısındaki Galatasaray’ın direncine, gücüne ve kapasitesine bakmak lazım.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılılar öyle bir futbolcu topluluğundan kurulmuş ki, kaliteleri üst düzeyde değil, oyun disiplini hak getire, büyük takımın formasını taşıma kalitesinden de yoksunlar... Galatasaray’da bunların hiç birisi mevcut değil.
Quaresma dün iştahlıydı. Canı futbol oynamak istemiş. Sahada hızlı çekim gibiydi. Galatasaraylı futbolcular onun yanında, “ağır çekim” kalıyor. Müthiş deparlar atıyor, oyunu güzelleştiriyor, izleyenlere de taraflı tarafsız büyük keyif veriyor. Haliyle oyuna da damgasını vuruyor. Sadece final paslarında sorun yaşıyor. Bencil olmasa tadına da doyum olmayacak.
Havası kaybolmuş
Guti ise eski Guti değil. Oynadığı sürece takıma hiç bir katkı sağlamadı. “Takımını eksik oynattı” diyeceğim ama karşısındaki takım zaten eksik oynuyor. Guti’nin eksikliğini Beşiktaş hissetmiyor. Orta sahada Fernandes, önemli isim. Her pozisyonda, topun arkasında olmaya çalışıyor. Topu ayağına aldığı zaman da iyi işler yapıyor. İyi şut atıyor, iyi pas veriyor, kısacası komple bir futbolcu. Defansta İbrahim Toraman, müthiş enerjik ve dinamik. Bir bakıyorsun gol arıyor, bir bakıyorsun kalesi önünde son hamlede bulunup top çıkarıyor.
Ekrem’e gelince çabukluğu ve inatçılığı ile Arda’ya hiç şans tanımadı. Ama Arda, havasını kaybetmiş, “Bir an önce sezon bitsin” der gibiydi. Çünkü o da yanındakilere bakıyor, kendini bırakıyor.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın kazanma isteğini ve Fernandes’i.

BEĞENMEDiM

Galatasaraylı futbolcuların hiç birisini.

DİKKAT

Bu Beşiktaş’a da Galatasaray’a da çok adam lazım.

Yazarın Tüm Yazıları