İzmir'den Soma'ya Gönül Köprüsü

Güncelleme Tarihi:

İzmirden Somaya Gönül Köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 15:26

İzmir'den Soma'ya Gönül Köprüsü

Haberin Devamı

İZMİR Küçük Kulüp Derneği, Manisa'nın Soma ilçesinde geçen ay kurulan Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne ihtiyaçlar doğrultusunda yardımda bulundu.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın üstünden 4 yıla yakın bir süre geçti. Acılı madenci yakınları tarafından geçen ay Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği kuruldu. Soma'da yaşanan maden faciasında 4 yıldır taze olan yaraları sarabilmek ve madenci yakınlarının dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulan Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne İzmir Küçük Kulüp Derneği'nden destek geldi. Derneğin açılışına da katılan Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, not ettiği eksiklikleri İzmir'e taşıdıktan sonra, Kulüp yönetimi ve üyeleri arasında hızla başlatılan bir yardımlaşma çalışması, kısa sürede sonuç verdi. Televizyondan projeksiyon cihazına, beyaz eşyadan bilgisayara, kitaptan mobilya ve oyuncağa kadar toplanan yardım malzemeleri, İzmir'den Soma'ya götürüldü. Yardımlar maden şehitlerinin çocuklarının yararlanacağı şekilde derneğe yerleştirildi.

"BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ"

Yardımla ilgili açıklama yapan Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, "Soma'daki facianın üstünden 4 yıl geçse de acılar ne yazık ki tazeliğini koruyor. Ben de geçen ay şehit yakınları tarafından faaliyete geçirilen Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin açılışına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu ile katılarak, buradaki eksikliklere ilişkin gözlemlerde bulundum. İzmir'e dönüp, eksiklikleri arkadaşlarımla paylaştıktan sonra kendi içimizde yardım toplama kararı aldık. Kısa sürede topladığımız malzemeleri buraya getirmek bize buruk bir sevinç yaşattı. Sevinçliyiz çünkü çocuklar için iyi bir şey yaptık. Burukluk yaşıyoruz çünkü babaları, ağabeyleri toprak altında ve onları geri getiremeyiz. Bugün Soma'da bu acıyı yaşayan ailelerde gerçekten maddi eksiklikler olsa da, acılar unutulmasa da buradaki insanların yüreği ve misafirperverliği Türkiye için bir örnektir. Aramızda oluşan bağ çok güzel dostluklara vesile oldu. Yardıma katılan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!