İzmir'de Dev-Yol operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Dev-Yol operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 12:14

İZMİR'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, THKP/C Dev-Yol örgütünü yeniden canlandırmayı amaçlayan ve bomba süsü verilmiş parkartlar asıp, silahlı eylemlere hazırlandığı öne sürülen aralarında doktor, hemşire ve üniversite öğrencisinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Polisin araştırmaları sırasında örgüte maddi destek sağlamak amacıyla gasp, soygun gibi faaliyetler planlayan ve suikast girişimlerine hazırlanan örgüt elemanlarının tabanca eğitimini ise hemşire İ.S.'nin verdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

İzmir'in Karşıyaka ve Çiğli ilçelerindeki üst geçitlere geçen Mart ayında üzerine bomba süsü verilmiş kutuların bulunduğu pankartların asılmasının ardından çalışma başlatıldı. Terör ekiplerinin sürdürdüğü istihbari çalışmaların ve takibin ardından eylemlerin THKP/C Dev-Yol örgütünün yeniden canlandırılması amacıyla yapıldığı belirlendi. Örgütün geçmişine yönelik araştırmalarda ise eylemleri örgüt üyeliği suçlarından cezaevine girdikleri belirlenen kişilerce gerçekleştirildiği saptandı.

İL SORUMLUSU DOKTOR

Örgüt üyelerinin kimliklerinin, bağlantılarının belirlenmesinin ardından geçen hafta Karşıyaka, Çiğli ve Bornova ilçelerinde belirlenen adreslere terör timleri eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonda örgütün il sorumlusu olduğu önesürülen özel bir poliklinikte pratisyen doktor olarak görev yapan 48 yaşındaki T.A., örgütün eski il sorumlusu olduğu iddia edilen Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hemşire olan 43 yaşındaki İ.S., askeri kanat sorumlusu ve lojistik destek sağlayıcısı, belediyede şoförlük yapan 47 yaşındaki E.S.G., il sorumlu yardımcısı ve gençlik sorumlusu Ege Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi olan 25 yaşındaki G.T., öğretmen- memur örgütlenme ve dış ilçeler sorumlusu Çiğli Belediyesi'nde işçi olan 47 yaşındaki Ö.Ö.K., işçi sorumlusu 45 yaşındaki E.Ç. ve istihbarat sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olan 40 yaşındaki Z.Ö. yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların evlerindeki aramalarda da, 8 tabanca, bir tüfek, çok sayıda mermi ile örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Zanlılardan evinde üç tabanca bulunan T.A. ile İ.S., G.T., Ö.Ö.K. ile E.Ç.'nin örgüt üyeliği suçlarından poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

TABANCA EĞİTİMİ HEMŞİREDEN

Sadece birisinin 40 yaşın altında olan örgüt üyelerinin takibi, yapılan istihbarat çalışmaları sırasında evinde bir tabanca ve mermilerle yakalanan hemşire İ.S.'nin örgüt elemanlarına tabanca eğitimi verdiği önesürüldü. Zanlıların ayrıca örgüte maddi destekte bulunmak alacıyla gasp ve soygun yapmayı, ayrıca silah eğitimin ardın da suikast girişiminde bulunmayı planladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Sorgularında faaliyetlerini legal yollardan sürdürdüklerini ileri süren 7 zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Zanlılardan İ.S. ise ifadesinde tabanca eğitimi verdiğini kabul etmezken, Emniyet Müdürlüğü çıkışında da iddiaların yalan olduğunu kendisinin hemşirelik yaptığını söyledi. Zanlıların tümü iddiaları kabul etmedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!