İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Israrlı köpek katliamı

CADDEBOSTAN

Okurlarımızdan aldığımız bilgiye göre kentimizin birçok semtinde sokak köpekleri öldürülüyor. Ne yazık ki bu bir gerçek ve ne yazık ki önlenemiyor, ilgililere başvurulduğunda ise görüşmeler sonucu ortaya çıkan sonuç, neredeyse bunu kimlerin yaptığının belli olmadığı...

Ama yapılıyor.

Ve bunu birileri yapıyor.

Hatta ısrarla yapıyor.

Caddebostan'dan arayan hayvansever bir okurumuz, Mehtap Sokak No.8, Ay Apartmanı'nda bakılan köpeklerin, üstelik yavrulu köpeklerin öldürüldüğünü anlattı. Kendisi doğal olarak hem üzgün, hem de kızgındı. ‘‘Neredeyse bizimle zıtlaşıyorlar’’ diyordu.

Bakılan, tanınan, kimseye zararı olmayan köpekler niye öldürülür, anlamak mümükün değil. (Kaldı ki köpeklerin sahipsiz olmaları da öldürülmeleri için bir gerekçe olamaz.) Bu köpeklere bahçede bakıldığına göre onların sorumluluğunu alanlar var ve okurumuz ne yapıp ettiyse onların öldürülmesine engel olamamış. Sağ kalanlar ve yavrularla ilgili olarak ciddi endişe içinde. Okurumuz 4-5 köpeğin bu şekilde öldürüldüğünü anlattı.

Bu köşeden köpek öldürenlere seslenmekten başka çarem yok:

Lütfen bu ısrardan vazgeçin.

Ayrıca Kadıköy Belediyesi'ne de bu sütun aracılığı ile ihbarda bulunuyoruz: İlçe sınırları içinde sistemli olarak köpek öldürenler var ve hayvanseverler bir an önce konuyla ilgilenilmesini bekliyor.

Bu işportacının torpili mi var?

KADIKÖY

Kadıköylü bir okurumuz, belediyenin işportacı ve seyyar satıcıları kaldırmasını taktirle karşıladığını belirtti, ancak ya gözden kaçan ya da göz yumulan bir durumu anlattı.

Söğütlüçeşme Caddesi, Vahap Bey Sokak'ta yaklaşık 15 yıldır satış yapan bir ayyakabı satıcısı, belediyenin operasyonundan sonra daha küçük bir tezgahla yeniden sokağa gelmiş. Bizi arayan okurumuz zabıtaya telefon etteiğini ancak bir sonuç alınamadığını bildirdi. Haklı olarak zabıtanın bilgsi olduğu halde neden hala ayakkabıcının sokağı işgal ettiğini merak ediyor.

Şehit ailesine anlamlı jest

ŞİŞLİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıfgül, bölgesinde yaptırdığı bir parka, Güneydoğu'da şehit düşen Jandarma Çavuşunun adını verdi. Sarıgül, parkın içinde yaptırılan büfenin işletmesini şehit askerin ailesinin yapacağını söyleddi.

Belediye tarafından Fulya'da yaptırılan ve törenle açılan parka Güneydoğu'da askerliğini yaparken şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ümit Sabri Mıhçılar'ın adı verildi.

Yazarın Tüm Yazıları