İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Sevgi Yumağı iş başında

BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen, 65 yaşın üzerindeki yaşlıların her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik ‘‘Sevgi Yumağı Projesi’’ kapsamında, görevliler bu kez de kalorifer peteklerindeki hava yüzünden ısınamayan ve maddi olanaksızlık yüzünden sıhhi tesisatçı çağıramayan yaşlıların yardımına koştu.

Projeden sorumlu Çevre Koruma Müdürü Ramazan Sırma, proje bünyesinde teknik destek ekibinin yanı sıra gönüllü sıhhi tesisatçı ve elektrikçi gibi vatandaşların da projeye destek vererek dar gelirli yaşlılardan ücret almamalarının, toplumsal dayanışmaya örnek oluşturduğunu belirtiyor.

88 yaşındaki Naciye Kanukçu'nun imdadına Sevgi Yumağı yetişti.

Bu çocuklarla ilgilenilmeli

EMİNÖNÜ, KADIKÖY

Tesadüf eseri, geçtiğimiz perşembe iki okurumuz, iki ayrı semtte benzer iki manzaradan söz etti ve endişelerini dile getirdiler. İlk arayan okurumuz, Eminönü Deniz Otobüsleri iskelesinden maydana doğru, alt geçitte yüzünde bant olan, rengi sapsarı bir çocuk için yardım toplamaya çalışan bir kadından söz etti. 12-13 yaşlarındaki çocuğun renginin sapsarı oluşu okurumuzu endişelendiriyordu.

İkinci okurumuzsa Kadıköy'de Yapı Kredi Bankası ile İş Bankası arasında kucağında yaklaşık 8 yaşlarında bir çocukla yardım dilenen bir kadını anlattı. Yaklaşık üç aydır bu manzaraya tanık olduğunu söyleyen okurumuz, çocuğun sürekli uyku hlinde göründüğünü anlatarak, kendisine uyuşturucu veriliyor olabileceğinden endişe duyduğunu bildirdi. Çevredeki esnafla konuşan okurumuz, zaman zaman zabıtanın onları götürdüğünü, ancak hep geri geldiklerini öğrendiğini bildirdi.

Dilencilik ötesi

İki okurumuz da sözkonusu çocuklar hakkında endişeliydi. Bu iki çocuğun da sağlıklı olmaları olasılığı hiç kuşkusuz ki yok denecek kadar az. Onların yalnızca bir ‘‘dilenme figüranı’’ olmadığı ortada. Öyle bile olsalar, sergilenen manzara onların ya uyuşturulduğu ya da başka türden bir yöntemle hareketsiz, durgun ya da hasta görüntülü kılındıklarını ortaya koyuyor. Bunların hiçbirisi sözkonusu olmasa bile bütün gün soğukta kalmaları bile sağlıklarını kaybetmeleri için yeterli.

Bu yalnızca bir dilenme sorunu değil. Çocukların sağlık yönünden izlenmesi gerekiyor. Okurlarımızdan biri, edindiği bilgiye göre zabıtanın ilgilendiğini söyledi. Oysa ortada ciddi bir sağlık sorunu var. Bu konu yetkililer aracılığı ile sağlık kurumlarını da devreye sokacak şekilde ele alınmalı diye düşünüyorum.

Okulda her gün deprem paniği

FENERBAHÇE

Bilindiği gibi, Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bir süredir yenileme çalışmaları yapılıyor. Ne var ki bu çalışmalar yakınındaki bir okulda dersleri aksatıyor. Neden mi? İnşaat için kazık çakma çalışmaları sırasında Kenan Evren Anadolu Lisesi öğrencisi ve öğretmeniyle deprem oluyor diye okulu boşaltıyorlarmış. Son günlerde iyice sıklaşan bu durum sinir bozcu olduğu kadar derslerin de aksamasına neden oluyormuş. Kimi velilerse çocuklarını okula göndermk istemediklerini belirtiyor.

Önerilerinizi bekliyoruz

Değerleri okurlarımız, Bugüne kadar sizlerin kent yaşamı konusundaki aksaklıkları dile getirdiğiniz, birlikte çözüm aradığımız köşemizde, gördük ki sizlerden şikayet ve dilek kadar öneri de geliyor. Genelde şikayetler arasında, kişisel bir yorum ya da yalın bir dilek şeklindeki bu öneriler arasında, aslında özel bir başlık altında ele alınıp, yönetenlerin dikkatine sunulacak kadar yapıcı, yararlı ve değerlileri var. Köşemiz, kent yönetimi açısından yönetenler ve yönetilenler için olumlu bir feed-back işlevi de taşıyorsa, neden bir ‘‘Öneri’’ bölümümüz olmasın? Sonuçta daha kaliteli bir kent yaşamını amaçlamıyor muyuz?

Bize bildirin

Sözgelimi geçen haftalarda bir okurumuz, yağmurlu ve soğuk havalarda yolun kayganlaşması yüzünden sık sık ciddi kazaların yaşandığı Hacı Osman Yokuşu'nda gidiş ve geliş yönleri arasına bariyer niteliğinde bir refüj yapılmasını önermişti ve bu önerisini, kayan araçların genelde karşı yönden gelenlere çarpmaları gerçeğine dayandırıyordu. Dikkate değer bir öneriydi.

İşte sizlerden kent yaşamımızı daha kaliteli, daha güzel kılmaya yönelik öneriler bekliyoruz.

Bizi arayın, yazın.

Önerilerinizi iletelim.

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları