İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Kömür ışınlansın mı?

SARIYER

35 yıldır Sarıyer ana cadde üzerinde oturan bir okurumuz aradı. Oturduğundan bu yana kışları kömür yaktığını söyleyerek geçen gün kömür alırken başına gelenleri anlattı. Ağır vasıtaların şehir içine belli bir saat sonra girişine izin verildiği için kömürü saat 21.30'da getirttiğini söyleyen okurumuz, alışılageldiği gibi kamyonun kömürü boşaltmasından sonra apartman içine taşınırken çok şaşırdığı bir uygulamayla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Para cezası

Kömür taşınırken trafik polisi kendisine 37.500 Tl ceza kesmiş. Okurumuz bu cezayı ödemiş ama nedenini bir türlü anlayamamış. Kömür 1 saatte apartman içine taşındığı halde, polisin kendisine yolu işgal ettiği için ceza kestiğini ve kömürün doğrudan kamyondan içeri alınması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Okurumuz, süre açısından pek birşey fark etmeyeceğini söylemiş, ama yine de kamyoncuyla görüşmüş. Kamyoncu ise işlerin sırada beklediğini, kamyonu, kömürün taşınması süresince orada tutamayacağını söylemiş.

Okurumuz mantıklı bir açıklama bekliyor. Eğer kömür yığını yolu işgal ediyorsa, kömür kamyonu da işgal edecektir. Şimdiye kadar bir ceza yaptırımıyla karşı karşıya kalmadığını anlatan okurumuz, kamyoncunun kapı önünde beklemeyi de haklı olarak kabul etmediğini söylüyor.

Bodrum kat lağım içinde

MODA

Moda, Cemal Süreyya Sokak'la ilgili bir kanalizasyon sorununu dile getirmiştik. Okurumuz sorunun çözümlenmediğini, hala, altıncı gün lağım suları ve kokular içinde oturduklarını bildirdi.

Ana kanaldaki künkler çöktüğü için ciddi bir altyapı çalışması gerekiyormuş. Ezgi Apartmanı yöneticisi İSKİ'yi aradığında kazı işinin ihaleye verildiğini öğrenmiş. Ne var ki ihaleyi alan firme ile görüştüğünde kazı yapılmayacağını söylemişler.

Okurumuz, böylesine ciddi bir sorunun geçici çözümlerle hafifletilmek istenmesinin sadece zaman kaybı olduğunu ve insanları mağdur ettiğini söyleyerek bir an önce köklü çözüm için kolların sıvanmasını istiyor.

Bu yola refüj gerekiyor

MASLAK

Bir okurumuz, son günlerde Hacıosman Yokuşu'nda meydana gelen ölümlü kazalara dikkat çekerek bir öneride bulundu. Maslak Hacıosman Yokuşu'nun yağışlı ve soğuk günlerde kayganlaştığı ve araçların kontrolden çıkmasına neden olduğu biliniyor. Kayan aracın kontrolden çıktığında çoğu kez karşı yöne geçerek orada seyir halindeki araçlarla çarpıştığına dikkat çeken okurumuz, gidiş geliş yönleri arasına bir bariyer yapılmasının en azından karşı yönden gelen araçlar için koruyucu işlev göreceğini belirtti.

Okurumuz haklı değil mi?

Başkan Selami Öztürk esnafın derdini dinledi

KADIKÖY

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk,Kadıköy esnafı ile bir toplantı yaparak, dertlerini dinledi. İçe dahilindeki dükkan sahipleri seyyar satıcı ve işportacılaran şikayetlerini dile getirereke belediyenin bu konudaki sıkı denetimine destek verdiklerini bildirdi.

Toplantıda Kadıköy Çarşısı'nın daha rahat bir alışveriş merkezi olabilmesi için çarşı esnafı tarafından bir dernek kurulmasına da karar verildi.

Pazar işgali

BOSTANCI

Bostancı, Cami Sokak'tan arayan bir okurumuz, semt pazarından şikayetçi. Pazara kapalı sokaklarda bile tezgah kurulduğunu anlatan okurumuz, sokakların ve kaldırımların kamyonlarla işgal edildiğini, çarşamba günleri sokak sakinlerinin araçlarını evlerinden uzakta park etmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Karanlık geçit

FATİH

Fatih'ten faks gönderen bir okurumuz, Saracçhane, Haşim İşcan Yeraltı Geçidi'nin hiçbir lambasının yanmadığını bildirdi.

Kaldırım işgal altında

BARBAROS BULVARI

Bize e-mail gönderen bir okurumuz, sık şikayet konusu olan bir durumu aktardı.

Bu kez yer, Barbaros Bulvarı... Okurumuz, bulvardan yukarı doğru çıkarken yaklaşık dört metrelik kaldırıma park eden araçlardan şikayetçi.

Park halindeki araçlar yüzünden yayalara ancak zorlukla tek sıra halinde yürüyecek yer kaldığını söyleyen okurumuz, durumu trafik polislerine aktarmış ama, çekicinin kaldırıma çıkamaması yüzünden park eden araçlar konusunda bir şey yapamadıklarını söylemişler.

Yazarın Tüm Yazıları