İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Yönetilenlerin dikkatine

Trafikle ilgili düzenleme gerekiyor

DARÜLACEZE

Darülaceze çalışanlarının acil çözüm bekleyen ciddi bir sorunu var.

Bize gönderdikleri faksta kurumun önünde hemen her gün trafik kazasının yaşandığı belirterek şöyle deniyor: ‘‘Butonlu ışık konmasına rağmen hızla geçen araçlar, ön uyarı levhası ve hız kesme bariyeri olmadığından trafik ışıklarını fark edemedikleri için kazaya neden olmaktadır. Bu durum Darülaceze'ye sığınmış kimsesiz vatandaşları ve kurumda çalışan 400 kişinin hayatını tehlike atmakta.’’

Darülaceze çalışanları acil olarak trafik kazalarını önleyici gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyor.

DUYURU

Savaş Bebek için

Geçtiğimiz hafta ‘‘Mardinli Savaş bebeğin bitmeyen çilesi başlığı ile bir haber yayınlamış ve maddi olanaksızlık içinde bulunan ailenin yardım beklediğini duyurmuştuk. Duyarlı yardımsever okurlarımız bizi arayarak nereye başvurabileceklerini soruyorlar. Bunun için ancak ailenin elimizdeki ev adresini verebiliyoruz: Hacı Hüseyin Ağa Mahallesi, Tarakçı Hüsnü Sokak, No. 5, Samatya, Fatih.

İnşaat evleri sallıyor

HASKÖY

Hasköy'den arayan bir okurumuz, kaçak olarak yapılmakta olduğunu belirttiği bir inşaatın semt sakinlerini nasıl huzursuz ettiğini anlattı.

Keçeci Piri Mahallesi, Memurlar Sokak, No.22'de başlayan inşaatın sondaj ve kazı çalışmaları çevredekilerin deprem paniği yaşamasına neden oluyormuş. Semt sakinlerinin Kaymakamlık ve belediyeye yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığını belirten okurumuz, bir an önce gerekenin yapılmasını semt sakinleri adına istiyor.

Kaldırımlar işgal altında

TEŞVİKİYE

Teşvikiyeli bir okurumuz gönderdiği e-mail'de şunları söylüyor:

‘‘Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün güzelleştirmeye çalıştığı Teşvikiye'de oturmaktayım. Sayın Başkan gerçekten güzel işler yapıyor, fakat bazen iyi niyetle yapılanlar bizlere problem olarak geri dönüyor.

15 Ekim tarihinde, pazar günü olmasına rağmen, belediye ekipleri oturduğum sokaktaki araçların düzensiz park etmelerini önlemek için, yine biz mahalle sakinlerinin başvurusu üzerine gidiş ve geliş şeritlerinin arasına bir refüj oluşturdular. Bu refüj, yolu daraltacağından araçlar yol kenarına park edemeyecekti.

Biz semt sakinleri çalışma gece 24.00'e kadar sürmesine rağmen sokağımızı düzene sokacak olan bu bariyerin yapımını destekledik. Buraya kadar herşey güzel, iyi...

Ve ertesi sabah

Ertesi sabah işe gitmek üzere dışarı çıktığımda karşılaştığım manzara yaratıcı yurdum insanının oluşturduğu inanılmazlıktaydı. Tamamı etraftaki iş merkezlerinde çalışan ve park etmek için sokağımızı seçen araç sahipleri arabalarını kaldırımlara bırakmışlardı... Hem de bir yayanın yürüyebileceği kadar bile alan bırakmadan, kaldırımın tamanını kaplayacak şekilde.

Sorumluluklarının bilincinde bir vatandaş olarak, adımı ve açık adresimi beyan ederek 154 Alo Trafik hattına birer saat arayla üç kere durumu bildirmeme ve santralde görevli olan memurların da konuyu dikkate alacaklarını söylemelerine rağmen akşama kadar tek bir ekip bile gelmedi.

Şişli Belediyesi'nin Mavi Masası'na sabahtan akşama kadar yaptığım başvurular ilgiyle dinlendi, sorular soruldu, telefonlar alındı ama kimse gelmedi.

Sorumlu olduğum kadar sinirli bir vatandaş olarak son çare muhtara konuyu aktarmak geldi aklıma, ama 118 Bilinmeyen Numaralar servisinde Teşvikiye Mahallesi Muhtarlığı adına bir kayıt bulunmamakta. Bir ümit, santral görevlisi bana Muhtarlar Derneği'nin telefonunu verdi ama o telefona da kimse cevap vermiyor...

Pes etmedim, size yazıyorum. Kimi dikkatsiz ve saygısız araç sahipleri hem trafik yasalarını çiğiniyor, hem belediye yasalarını çiğniyor, hem de (ki bence en önemlisi) insanca yaşama hakkımızı çiğniyor...’’

TEL: 0 800 219 60 48

FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları