İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Yedi gişe kapalı olunca...

TEM OTOYOLU

E-mail gönderen bir okurumuz, 15 Ağustos 2000 tarihinde TEM Otoyolu'nun Çamlıca gişelerinde başına gelenlri anlattı.

O gün acelesi olduğu için bu yolu tercih ettiğini söyleyen okurumuz Pendik'ten İstanbul yönüne hareket ederek saat 19.00'da Kurtköy gişelerinden TEM Otoyolu'na girdiğini, 10 dakikada Çamlıca ggişelerine vardığını ama gişeden ancak 20.30'da geçebildiğini belirtiyor.

Yaklaşık 1.5 saatinin gişede geçtiğini anlatan okurumuz, yedi gişenin kapalı olduğunu görmüş. ‘‘Paranızla rezil olmak diye işte buna derler’’ diyen okurumuz, bir otoyolun işlevine aykırı olan bu durum için yetkilileri uyarıyor.

Ağaçlara ne oldu?

ANKARA ASFALTI

Bize e-mail göndere bir okurumuz, gözlemini aktarıyor:

‘‘Son bir kaç haftadır dikkatimi çeken bir olayı kamuoyuna duyurmak ve nedenlerinin araştırılması için sizinle paylaşmak istiyorum. Ankara Asfaltı'nın 4. km.'sinde Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.'nin karşısında yer alan Taşıtlar Sİtesi durağının arkasında bir süredin bazı çalışmalar dikkatimi çekiyordu. Kısa bir süre içinde yolu gizlediği için Ankara asfaltı'na çıkarken daha da dikkatli olmayı gerektiren ağaçların sadece gövdeleiyle karşılaştığımda çok şaşırdım. Adeta küçük bir ormanı andıran bu bölgedeki ağaçlar köklerine yakın bir yere kadar tek tek budanmıştı. Bir süre sonra geri kalan bölgelerde çeşitli zemin çalışmaları yapılmaya başlandı. İzinden döndüğüm gün acı sonuçla karşılaştım. Ağaçlar neredeyşse tamamen topraktan sökülmüştü. Tabii ki bunlar benim aracımla geçerken görebildiklerim.

Ancak hektarlarcaormanın yanıp kül olduğu bir ülkede sayısı hızla azalan ağaçlarımızın bu şekilde kesilmesini anlamış değilim. Bölgede herhangi bir tabelaya rastlamadığım için ne olup bittiğini hala anlayamıyorum. Umarım birilerinin bu konuda mantıklı ve inandırıcı sebepleri vardır. Bu yazımı okuyan ve konu hakkında bilgisi olanların kamuoyunu aydınlatmasını diliyorum’’.

Evet okurumuzun sorusuna cevap bekliyoruz. Ağaçlara ne oldu? Akıbet meçhul mu?

Verilen sözler tutulmuyor

AVCILAR

Avcılar, Cihangir Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, Ekin Sokak sakinleri Beledye Başkan'larının verdiği sözü hatırlatarak hiçbir hizmet görmediklerini söylüyorlar. İki yıldır yolların asfaltlanmas çin uğraştıklarını belirten semt sakinleri, son seçimler öncesinde kazı çalışmalarının yapıldığını ama herşeyin yarım yamalak yapıldığını, başlatılan çalışmaların bitirilmediğini söylüyor. Cihangir Mahallesi'nin depremden zarar görmediğini ve seçimden önce oturulabir durumda olduğunu belirten sakinler, hizmetten yoksun kaldıkça, kiracıların tek tek bölgeyi terk etmeye başladıklarını ifade ediyor. e-mail'i kaleme alan okurumuz şöyle devam ediyor: ‘‘Bu durumda hiçbir sosyal tesisi ve altyapısı olmayan, yolları kışın çamur, yazın toz toprak içinde olan bir yerde hiç kimse ikamet etmek istemiyor. 03.07.2000 tarihinde Belediye Başkanı'mız Sayın Mustafa Değirmenci yapılan şikayetler neticesinde gelip sokaklarımızı dolaştı ve sorunlarımızı dinledi. Hemen aynı gün ilgili kişilere talimat verip, sokaklarımızın bir an önce asfaltlanması için çalışmalara başlnmasını istedi.’’

Okurumuz yalnızca bir sokağın asfaltlandığını ve çalışmaların durduğunu belirterek, bu mahallenin kaderi ve sorunları ile başbaşa kalmasını istemediklerin belirtiyor.

Yazarın Tüm Yazıları