İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Park çok bakımsız

MAÇKA

Bir okurumuz, bizi arayarak Maçka Parkı'nın durumunu anlattı. Parkın çok bakımsız olduğunu söyleyen okurumuz, bakımsızlığın yanı sıra pislik sorununun da olduğunu bildirdi. Yolların çöp içinde, kumların da pis olduğunu belirtti. Ayrıca parkın aşağısındaki girişten araçların girmesinin de rahatsızlık yarattığını ifade eden okurumuz, güvenlik sorunu olduğunu da ekledi.

Otobüsler yetersiz

PENDİK

Pendik'te oturan bir okurumuz gönderdiği faksında ulaşım sorunundan söz ediyor. Pendik-Kadıköy hattındaki 16 ve 17 no.'lu otobüsleri kullandığını belirten okurumuz, yolculuğun bir işkence gibi olduğunu ifade ediyor. Şöyle söylüyor:

‘‘Bu otobüslerde yer bulup da binebilen insanlar gidecekleri yere bir saat rötarla ancak ulaşabiliyor. 20 dakika arayla hareket eden otobüslerde bu süre 1 saate kadar çıkabiliyor. Bu durumdan yolcular kadar otobüs şoförleri de rahatsız. Pendik halkına hizmet veren biri Bağdat Caddesi (16), diğgeri ise minibüs yolundan (17) giden sınırlı otobüs olduğu halde bu otobüsleri iki-üç durak için kullananlar da ayrı konu. Diğer hatlara göre en uzak Pendik hattı yolcusunun mümkün olduğunca rahat gidip gelmesi gerekirken neden böyle olduğunu anlayamadım bir türlü. Ulaşımı her alandan en kolay olan Bostancı'dan dolmuş, minibüs, her türlü ulaşım imkanı varken buradan geçen otobüs sayısı bile fazla. Çok fazla yolcu potansiyeline sahip .ir hatta bir otobüsün yetmeyeceğini yetkililer görmüyor mu? Hiçbir zaman saatinde gelmeyen, insanların kapı ve pencereler önünde birbirine yapışmış vaziyette yolculuk ettiği otobüslerde bayılanlar ve hastalananlar da olmuyor değil.‘‘

Yokuşu keyfi kapattılar

NİŞANTAŞI

Nişantaşı, Dutlukiçi Mevkii'de oturan bir okurumuz, Beşiktaş Fulya Tesisleri'nin karşısında, Ihlamur Sitesi'nin yanından çıkan ve G2 Sokak olarak adlandırılan yokuşun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Okurumuz, pazartesi gününden beri yokuşun üst kısmına, bir demir konulduğunu, alt kısmında ise yol çalışması olduğuna dair bir levhe yerleştirildiğini görmüş. Ancak herhangi bir çalışmanın olmaması dikkatini çekmiş. Öğrendiğine göre yokuşta karşı karşıya gelen sürücülerin tartışmalarından rahatsız olan semt sakinlerinin bulduğu bir çözümmüş yokuşu kapatmak.

Ancak okurumuz, bu konuda başka bir çözüme gerek duyulduğunu belirtiyr. Çünkü sürekli o yokuşu kullanan kişiler, gerek taksi, gerekse özel araç olsun, yokuş kapandığı için trafiğin yoğun olduğu daha uzun yollardan evlerine gitmek zorunda kalıyorlarmış.

İnsanlar düşüyor

ŞİŞLİ

Şişli'den arayan bir okurumuz, Merdivenli Sokak'taki bir sorundan söz etti. Bu sokakta merdivenler onarılmadığı için insanların sürekli düştüğünü belirten okurumuz, bir an önce merdivenlerin onarılmasını istiyor.

Çöp konteynırı isteniyor

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler,, Kocasinan Merkez Mahallesi, Han Sokak'tan arayan bir okurumuz, çöp konteynırının bulunmayışı nedeniyle çöplerin ortalığa yayıldığını bildirdi. Öte yandan, semtlerinde çadırlar içinde kalan çingenelerin hayvan beslemesi ve sık sık kavga çıkmasının semt sakinlerini huzursuz ettiğini ifade eden okurumuz, yetkililerin bu konuda uygun bir çözüm bulmasını istiyor.

Yazarın Tüm Yazıları