İki Kerem iki eşittir dört

İLK periyotta bir takımın yapması gereken herşeyi yapan Fenerbahçe Ülker, 13-0’lık seriyle Efes Pilsen’e çok net üstünlük sağladı. Öyle ki bu periyotta, Efes Pilsen yarı saha hücum organizasyonlarına başlamakta bile güçlük çekti.

Haberin Devamı

İkinci ve üçüncü periyotlarda Efes Pilsen, kararlı bir şekilde geriden gelerek, önce Kerem Tunçeri’nin bireysel katkısıyla toparlandı daha sonra da maça ortak olacak hamleyi yaparak son periyoda başa baş girdi.
Sorun oyun kurucu
Efes Pilsen iki Kerem’in büyük katkıları ve müthiş takım savunmasıyla 16 sayı geri düştükleri maçı kazanmayı bildi. Ve kocaman bir bravoyu hak etti. Euroleague ve Türkiye Ligi öncesi her iki takım için en ciddi sınavda, doğrusunu söylemek gerekirse, Fenerbahçe Ülker açısından gözüken temel sorunlar, savunma ribaundu problemi ve Ukic’ten sonra oyuna girecek ikinci bir oyun kurucu olmaması olarak gözüktü.
İyi sinyaller verdi
Efes Pilsen cephesinde ise, henüz takım oyununu oturtma yolunda hazır olmadıklarını ve uzun rotasyonun bu haliyle, yani üç kişiyle Euroleague standartları için yeterli olmadığının gözlemlediğimizi söyleyebiliriz.
Seyir açısından tatmin edici olan dün geceki maç, liglerimizin bu iki devinin Euroleague’de başarılı olacağı yolunda sinyaller verdi.
Her iki takımın zaman zaman kötü oynasalar da, henüz istediklerini sahaya yansıtamasalar da, gösterikleri çaba alkışa değerdi.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Oğuz Savaş’ın, Efes Pilsen uzunlarına karşı kurduğu üstünlük.

BEĞENMEDiM

Ender’in oturup, Vishnievski’nin oynaması.

DİKKAT

Her iki takımın savunması Euroleague Final Four’u için henüz yeterli değil.

Yazarın Tüm Yazıları