Hürriyet her zaman en iyisini yapıyor

Nasıl gelip geçtiğini bile anlamadan, Ankara Hürriyet Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması dördüncü yılına geldi.

2008 yılında 36 okul ile Ankara’ya başladığımız etkinlik, dördüncü yılında Ankara’nın yanı sıra Ege, Akdeniz bölgeleri ve Eskişehir ile 117 yarışmacı okula ulaştı. Bir başka deyişle Genç Nota, Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonları arasında yerini aldı.

17 Nisan’da Eskişehir, 24 Nisan’da Akdeniz, 1 Mayıs’ta İzmir ve 8 Mayıs’ta Ankara elemelerinin ardından, 14 Mayıs’ta Ankara’da büyük finali, önceden fısıldadığımız arkadaşlarımızın bile inanamadığı bir sürpriz ile gerçekleştireceğiz.
Dünya çapında ünlü senfonik metal grubu Haggard, Genç Nota’nın büyük finalinde sahne alacak.
Üstelik Türkiye’nin dört bir köşesinde şimdiden heyecan yaratan Haggard’ın Ankara konseri, ücretsiz ve halka açık yapılacak.
Hürriyet’in gençliğimize armağanı..

Rock ve pop tarzında müzik yapan 117 okul grubu, 800 civarında liseli müzisyeni ve doğrudan Genç Nota ile ilgili 100 bine yakın öğrenciyi temsil ediyor.
Bu yıl ile birlikte Genç Nota’nın sahnesine çıkan lise öğrencisi müzisyen arkadaşlarımızın sayısı ise toplamda 2 bine ulaşıyor.
Dört yıllık süreçte, hep yanımızda olan Çankaya Belediyesi, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi, Organizer ve Joker Ajans ile rock müziğin önemli isimlerinden Hicri Bozdağ’ın emekleri ve yarışmaya olan inançlarını da unutmamak, kayda geçirmek gerekiyor.

Genç Nota ile ilgili paylaşmak istediğim bir şey daha var..
Dört yıl önce Genç Nota’ya katılıp da, mezun olan ve bugün çeşitli üniversitelerde okuyan müzisyen arkadaşlarım telefon ediyorlar ve “Ağabey, yarışmada bize düşen bir görev, iş olursa karşılık beklemeden çalışmak isteriz, yanındayız” diyorlar.
Bu tür destek ve talepler gösteriyor ki, Genç Nota sadece Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu değil, aynı zamanda belki de dünyanın en büyük müzik ailesi olma yolunda ilerliyor..
Zaten hem Türk gençlerine, hem de Hürriyet’e böylesi yakışıyor..
Yazarın Tüm Yazıları