Hoca farkı

HER iki takımın antrenörü arasındaki farklara bakmak lazım. Şenol Güneş, 10 kişi kalan bir futbol takımının nasıl oynayabileceğini, Türkiye’ye de, Schuster’e de gösterdi.

Beşiktaş, daha önce 10 kişi kaldığı maçlarda rakiplerine müthiş pozisyonlar verip, rakipleri karşısında çok aciz durumlara düştü. Ama Trabzonspor 10 kişi kaldıktan sonra hiç de zora düşmedi. Çünkü sahada antrenör farkı ortaya çıktı. Şenol Güneş, futbolcularının oyun alanındaki yerlerini değiştirdi. Sol taraftaki Piotr Brozek’i sağ beke, santrfor oynayan Umut’u sol kanada alarak, Beşiktaş’ın yollarını tıkadı ve siyah beyazlıların pozisyon bulmasına bile müsaade etmedi. Kendisi pozisyonlar buldu.
Koskoca Beşiktaş takımı kendi sahasında 35 dakika rakibine karşı 1 kişi fazla oynuyor ama üstünlük kuramıyor. Çünkü karşısındaki teknik direktör, meslektaşı Schuster’e, oyun içindeki hamleleriyle antrenörlük dersi veriyor. Bir futbol takımı, 11’e 10 avantajını yakalayıp, rakibini yenemiyorsa ve bu futbol takımı büyük oyunculara sahip, büyük takım olarak geçiyorsa bunda bir yanlışlık vardır. Dün akşam bunu herkes gördü.

Doğru hamleler kazandırdı

Daha sonra oyun Trabzonspor için kontratak futboluna dönünce, Jaja’yı sahaya sürüp, orta sahaya Ceyhun’u sokarak, süratli oyuncusu Burak’ı santrfora alıyor ve Burak hamlesiyle de maçı kazanıyor.
Dün akşamki maç, tamamiyle antrenörlerin hamleleriyle, taktik savaşının sonucu belirlediği bir maç oldu. Ve bu hamleleri doğru yapan Şenol Güneş maçı kazandı.
Beşiktaş takımı çok yavaş oynuyor. Veteran takımı gibi olmuş. Herhalde bu takım iyi çalışmıyor. Bir teknik direktör, inanılmaz derecede kötü oynayan oyuncusu Guti’ye, nasıl bu kadar tahammül eder, anlamak mümkün değil. Belki de Guti, hayatında toplam kaybettiği top sayısından daha fazla topu bu maçta kaybetti.
Burak Yılmaz’ın da hakkını vermek lazım. Gecenin yıldızıydı. Beşiktaş’ın savunmasını bunalttı. Müthiş deparları ve attığı galibiyet golüyle, Şenol Güneş’ten sonra maça damgasını vuran ikinci isim oldu.

BEĞENDİM
Burak Yılmaz'ın oyununu.

BEĞENMEDİM
Guti'nin sergilediği performansı
Yazarın Tüm Yazıları