Haydi plaja

AVRUPA Beach Volley Şampiyonası, Alanya ayağı Kleopatra Plajı’ndaki muhteşem tesiste başladı.

5000 kişilik trübünleriyle dünyanın sayılı organizasyonlarından biri haline gelen Alanya, özellikle belediye ve tüm Alanya halkıyla bu işi gerçekten üst düzeyde yapıyor.

Bu turnuva diğer serilerden çok daha önemli. Son turnuva olması nedeniyle olimpiyatlara katılım hakkını, takımların burada alacakları dereceyle ve puanla garantileme şansını yakalayacak olması heyecanı ve katılımın kalitesini çok yükseltmiş durumda.

200 bin dolar ödül

Ayrıca konan para ödülünün yüksek olması (toplam 200.000 Euro) da katılımın artmasına, iyi oyuncuların bu turnuvayı tercih etmesine neden oldu. CEV (Avrupa Voleybol Federasyonu) ve FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) arasında tatlı bir rekabet salonlardan plaja da taştı. FIVB turnuvalarının iyi Avrupalı oyuncular tarafından daha fazla tercih edilmesinin önüne geçmek için CEV bir dizi önlemler aldı.

Bu önlemlerin başında da para ödüllerini yükseltmek ve oyuncuların daha iyi yerlerde ‘Alanya gibi’ ve daha çok medyada yer bulmasını sağlamak vardı. Bunlarda başarılı olurlarsa CEV turnuvaları da beklenen ilgiyi gerek tribünlerde gerekse medyada daha fazla yer elde ederek alır.

Sabah serisi bayanlarla başladı. Ancak seyrettiğim bütün takımlar artık blok yaparak oynuyor. İzolda ile Buğra ilk maçlarında Avusturya temsilcisi Gschweidl/Swoboda ya yenilmelerinin bir sebebi de bizim alışık olmadığımız blok organizasyonundaki uyumsuzluk hem hücumda, hem defansta ortaya çıktı.

Erkeklerde ise oyun kurgusu açısından herhangi bir eksikliğimiz yok. Ancak pas atarken topun çok temiz vuruşla yapılması ve en ufak hatayı hakemlerin affetmemeleri bizi biraz zorluyor. Devreye manşet vuruşuyla pas atmak giriyor ki bu gerçek bir alışkanlık gerektiriyor. Başarılı olmak için en az 7-8 ay kumun üstünde olmak gerek. Eğer takımlarımız sponsorlar bulursa ilk sıralarda yer almamız hatta olimpiyatlarda bir takımımız olması hiç de hayal değil. Finallere kadar heyecan her geçen gün artacak. Herkesi Alanya Kleopatra Plajı’na bekliyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları