Havalar soğuyor geceler ısınıyor

ÖNCE yaz sezonu ardından Ramazan ayı derken, Ankara gece hayatı uzun bir süredir sessizliğe bürünmüştü. Kışın yaklaşmasıyla birlikte Başkent gecelerinin üzerindeki ölü toprağı da yavaş yavaş kalkıyor.

Ankara eğlence hayatına yön veren isimler, yeni sezona oldukça iddialı hazırlandılar. Kimi mekanların dekorları yenilendi, kimisi tadilat yaptı, kimisi de eğlence tarzında değişiklikler yaptı. Tabii bunlara bir de yeni açılan mekanları ekleyecek olursak Ankara’da kış geceleri oldukça sıcak olacağa benziyor.

Ardı ardına hizmete giren alışveriş merkezleri, yavaş yavaş Ankara gece hayatına da hükmetmeye başlıyor. Bunlar arasında Oran’daki Panora ve Çayyolu’ndaki Minasera başı çekiyor. Ivy ve Mischa’nın sahibi Serhat Çelik, Minasera’da D’blyu W adında dev bir kulüp açma hazırlığı içinde. Yaklaşık bin kişi kapasiteli bu kulübün içinde Ankara’nın ilk Moğol Mutfağı sunan restoranı da bulunacak. Daha çok gençlere hitap edecek kulübün yılbaşına doğru yapılması düşünülen açılış gecesinde de Ferhat Göçer sahne alacak. Serhat Bey, Minasera’nın içine Ivy Stone ve 24 saat hizmet verecek Soup Factory (Çorba Fabrikası) adlı iki ayrı mekan daha açıyor. Cepa’da açılan, İstanbul’un ünlü restoranı Mirror da alışveriş merkezlerine gece hayatını taşıyan bir başka mekan olacak. Çarşamba günü Helin Avşar’ın da katılacağı bir açılışla sezona merhaba diyecekler. Mekan, saat 22.00’den sonra bara dönüşüyor ve 02.00’ye kadar muhabbet devam ediyor. Gelecek ay açılacak Panora’da da hem restoran hem de kulüp tarzında pek çok mekan yer alacak.

Gaziosmanpaşa’da Bilkentliler’in ve tikilerin vazgeçilmez mekanı olan Mischa, bu kış da gözde olacağa benziyor. İstanbul piyasasının ünlü dj’leri Hüseyin Karadayı, Can Hatipoğlu ve Suat Ateşdağlı ile uzun süreli bir anlaşma yapan Serhat Çelik, "Bu üç dj, Ankara’da sadece benim mekanlarımda program yapabilecekler" diyor.

FASIL YİNE GÖZDE

Mischa’nın komşusu Gossip de yine özel partileriyle kış boyunca adından söz ettireceğe benziyor.

Son yılların modası fasıl ve meyhane tarzı eğlencenin yapıldığı mekanlar bu kış da rağbet görecek. Eski meslektaşımız Süha Öz’ün işlettiği ve Ankara’nın klasikleri arasına giren Meze, sezonu yenilenmiş dekoruyla karşılıyor. Kemanda Popstar Savaş, kanunda ise Serkan’ın yer aldığı fasıl grubu, bence Ankara’nın en iyilerinden. Cuma ve Cumartesi geceleri ise fasılın ardından Murat’ın başarılı programı var.

Nenehatun Caddesi’nin en eski eğlence yerlerinden olan ve geçtiğimiz yıllarda Bar Duck, FM Bar, Section, Seven, Raja ve Vodka olarak hizmet veren mekan da bu sezona Cilveli Meyhane olarak girdi. Ankara gecelerinin iki başarılı işletmecisi Ertekin İlter ve Özgür Gümüş işletiyor. Cilveli’de gece fasılla başlıyor, sonra dansözler çıkıyor ve Ersan’ın programıyla eğlence geç saatlere kadar devam ediyor.

ÜNLÜ İSİMLER GELİYOR


Ankara’da eğlencenin marka ismi olan Mesa ve Nenehatun Salatalar ise bu kış da iddialı. Mesa Salata’nın dekoru, ışık ve ses sistemi yenilendi. Mönüsünde de değişiklikler yapılmış. Daha İtalyan ağırlıklı olmuş. Eğlence yine tam gaz. Cuma ve Cumartesi geceleri Gözde ve Levent ikilisi sahnede esmeye devam ediyor. Ayda bir de ünlü bir isim sahne alıyor. Tuğba Özerk ve Emre Altuğ bu kış Salata’ya gelmesi kesinleşen iki isim. Nenehatun Salata’da ise Salı akşamları Kareoke var.

Bu arada, Anadolu Gösteri Merkezi olarak bilinen Balgat’taki dev çadırın giriş bölümü Club Fuaye adı altında bir gece kulübüne dönüştü. Hafta sonları ünlü isimleri getiriyorlar. Fatih Ürek, Altay ve Demet Akalın sahne aldı. Birçok ünlü isim de sırada. Bu ilginç mekanın başında Club 13, Turca, Laila, Mischa, Mumu gibi mekanlar-dan tanıdığımız Faruk var. Ankara’da gece hayatı, geçtiğimiz yıllara kıyasla her ne kadar temposunu yitirmiş gibi görünse de bu kış Başkent geceleri oldukça sıcak olacak gibi görünüyor.
Yazarın Tüm Yazıları